Ma 5 éves a DK

2016. October. 22. 08:01

Van egy párt, amelynek sokan öt évvel ezelőtt nem jósoltak nagy jövőt. Ma ez a párt 106 választókerületben, összesen 1095 településen működtet önálló szervezetet, több mint 11 ezer tagja van. Havonta átlagosan 5 új települési csoporttal bővül.

Ez a párt képviselteti magát az Európai Parlamentben és a magyar országgyűlésben. polgármestereket, alpolgármestereket, fővárosi, kerületi, megyei és települési képviselőket ad az országnak, több, mint 200 önkormányzati tisztségviselője hirdeti a demokrácia, a szabadság és a szolidaritás eszméjét.

Ma ennek a pártnak - Sokak Magyarországa címmel - kongresszus által elfogadott programja van. Megszervezett több tucat tüntetést, konferenciát, ez a párt segít a rászorultakon, és már újságot is működtet.

Ma ennek a pártnak a felmérések szerint félmillió biztos szavazója van, így megkerülhetetlen erővé vált a demokratikus ellenzéki oldalon. Ez a párt képviseli a leginkább Európa-párti politikát és ez a párt az Orbán-rezsim legádázabb ellenfele. Az utóbbi öt évben alapított szervezetek közül csak ez a párt volt képes stabil, növekedni tudó politikai erővé válni.

Hogy büszke és elégedett vagyok-e? Büszke igen, elégedett nem. Orbán még hatalmon van és minden nap pusztítja a hazámat. Elégedett akkor leszek, ha új, demokrata kormánya lesz Magyarországnak. Amikor ismét Köztársaság leszünk, amikor a bűnösök meglakolnak, amikor új Alkotmányunk lesz, amikor a szegényt nem lenézik, hanem ételt és életesélyt kap, amikor a lopás nem erény, amikor a hatalom valóban ellenőrizhető lesz, amikor szabad lesz a sajtó és szabadok lesznek az önkormányzatok. Amikor piacgazdaság leszünk ismét, és jönnek a befektetők, amikor nem lenéznek minket a miniszterelnökünk miatt, hanem újra partnerei leszünk a világnak. Ahonnan nem menekülni kell, hanem ahol jó élni. Ezért dolgozunk...

Boldog születésnapot, 5 éves Demokratikus Koalíció!
Szerző: Gréczy Zsolt