Magyarországon a helyzet egyre rosszabb

2017. May. 31. 17:08

Mindig megvisel, amikor DK-s barátaimmal ételt osztunk a Blaha Lujza téren. Rettenetes állapotban levő emberek órákon át állnak sorba egy kiló lisztért, tésztáért, kekszért, olajért, almáért.

Tudom, szegénység mindig volt és lesz is. A világ ilyen, sajnos. De Magyarországon a helyzet egyre rosszabb.

Milliók élnek a létminimum alatt, százezreknek nem jut naponta főtt étel az asztalára, ha ugyan van még asztala. Ma a Blaha Lujza téren sokadszor osztottunk csomagokat. Szívszorító volt látni, hogy akik szereztek egy tikettet amivel átvehetik a csomagot, hogyan állnak újra a sor végére úgy, hogy előtte leadták a cédulát, de letéptek belőle egy darabot, hátha az éppen csomagot osztó DK-s aktivista nem veszi észre, hogy így próbálnak egy újabb csomagért sorba állni.

És rengeteg a gyerek. Piszkosak, a szemük szomorú, sorsuk kilátástalan. Amit teszünk, egy-két napra segít rajtuk, aztán folytatódik az éhezés, a kínlódás a lét határán. Pedig állítólag keresztény, szociálisan érzékeny és családbarát kormányunk van...

Büszke vagyok a DK-ra, hogy ilyen segítőkész, nagyszerű tagjai vannak, akik jönnek, segítenek, dolgoznak ezekért az elesettekért. Nyár vége felé az iskolakezdést próbáljuk majd segíteni. Most ellenzékben ennyit tehetünk. A kormányváltás után sürgős lépések kellenek a szegénység ellen. A tetején mindent ellopnak, már azt sem tudják, hány milliárdjuk van, lent pedig éheznek. Ez így nem mehet tovább.
Szerző: Gréczy Zsolt