Nem DK-MSZP meccs: a kormányváltás a tét

2017. March. 19. 16:05

Olykor olvasok hozzászólásokat, hogy a DK és az MSZP "miért egymást üti, miért nem a Fideszt, hiszen Orbán az ellenfél?" Nekik szeretném elmondani, ez nem DK-MSZP meccs. Rendszert váltani, Orbánt örökre elzavarni, ez a feladatunk, és ahhoz tisztán kell állnunk jövőre a választók elé.

A DK-sosem fogja elfogadni a Fidesszel való együttműködést. Lehet, hogy némelyeknek még furcsa, de nem akarjuk, és nem foguk eltitkolni, ha elvileg kormányt váltani készülő párt a Fidesszel boltol. Ezért bíráltuk az MSZP-t, amiért a Fidesszel közösen akart törvényt alkotni arról, hogy egy állami tulajdonban levő kastélyt adjanak néhány vadász, például Lázár János luxus szórakozására. A kastélymutyit elítéltük, és az MSZP - helyesen - vissza is vonta korábbi döntését. A másik történetben pedig nem kötünk üzletet Matolcsy közpénz jellegét elveszítő alapítványaival. Az LMP-t is bíráltuk, amikor alkotmánybírókat szavaztak meg a Fidesznek...

Ennyi a történet. Ettől még a DK az ellenzéki együttműködést támogatja. Azt kellene végre megérteni: nem lesz hiteles a demokratikus ellenzék 2018-ban, ha folyton azon kapják a választók, hogy a Fidesszel haverkodik, üzletel, együttműködik. Mindennél fontosabb, hogy jövőre elkezdhessük rendbe tenni Magyarországot, Aki dolgozik, kapjon rendes bért, aki végig dolgozta az életét, legyen rendes nyugdíja, aki beteg, gyógyulhasson, aki tanulni akar, tanulhasson.

Ez a feladat, ezért indul országjárásra a DK a Sokak Magyarországa című programmal. Ellenfelünk a Fidesz és az Orbán-rendszer. Közös ellenfelünk. Kerüljük el annak még a látszatát is, hogy bárhol érintkezünk ezekkel a bűnözőkkel. Ha így lesz, el fogjuk nyerni a többség bizalmát.
Szerző: Gréczy Zsolt