Nemzeti tragédia: kivándorlás

2017. July. 02. 11:10

Nem a bevándorlás itt a probléma, hanem a kivándorlás. Nem akar idejönni senki, a menekült is tovább áll. Viszont százezren mentek magyarok, és további százezrek készülődnek. Ez a nemzeti tragédia.

Rettenetes bajban van Magyarország. A megkérdezett középiskolások fele külföldön képzeli el a boldogulást. Családok tízezrei nevelik a gyerekeiket arra, hogy Londonban legyen pizzafutár, Münchenben belgyógyász, Bécsben ápoló, Stockholmban mérnök. Orbán - szokás szerint - hazudik, amikor örül, hogy a fiatalok elmennek, mert kipróbálják magukat, és majd a megszerzett tudást itthon kamatoztatják. Nos, ő is pontosan tudja: ezek nem jönnek vissza.

Aki ma elmegy kint vesz lakást, kint találja meg a szerelem, oda születnek a gyermekei, ott fog adót és nyugdíjjárulékot fizetni. Ezeket az embereket Magyarország elveszíti.

Az itthon maradt rokonoknak marad a skype kamera, a telefon. Elmaradnak, megszűnnek a közös programok, a vasárnapi ebédek. Nem lesz unoka, akinek a szájába tegye a nagyi az első elkészült pogácsát, a rántott húst -ha még telik rá. Zokogó szülők búcsúznak Ferihegyen és próbálják szokni a szokhatatlant.

Esély sincs rá, hogy a kormány tegyen valamit a kivándorlás mérséklésére. Ha tenne, az a kormányzás kudarcának beismerése lenne, márpedig ők sosem hibáznak. Inkább úgy tesznek, mintha normális lenne ez az exodus. Eddig háromszor annyian mentek el Orbán alatt, mint 1956-ban, pedig béke van és nem lőnek az utcán. Ráadásul aki megy, az Orbán szerint hanyatló Nyugatot választja...

Muszáj lesz ezzel kezdenünk valamit. Oktatás, normális kezdő fizetés, bérlakások építése, kinyitott egyetemek, harc a szegénység ellen, esélyteremtés. A Gyurcsány-kormány ebben is jobban teljesített, de 2018-tól még jobbnak kell lennünk.

Ha van parancs hazaszeretetből, az a kivándorlás mérséklése. Már így sincs itthon elég munkaerő a gyárakban, sőt a balatoni vendéglőkben sem. Orbán már annyira nemzeti trikolór, hogy az utolsó itt maradó magyar lassan leolthatja a villanyt. Na ezért is meg kell tőlük szabadulnunk...
Szerző: Gréczy Zsolt