Nyugati tér

2017. September. 03. 09:28

Ez jólesett. Elhangzott néhány fontos üzenet, zsúfolásig megtelt a Nyugati tér DK-sokkal, szépen összehoztuk a szezonkezdet legnagyobb tömeget vonzó rendezvényét. Egy napra büszke vagyok, aztán dolgozunk tovább.

Orbán vagy Európa? - ez a kérdés szerintünk. De az eldöntendő kérdések sora folytatódhat: Mészáros Lőrinc vagy korrupciómentes pályázatok? Polt Péter vagy pártatlan ügyészség? Stadion vagy kórház? Kivándorlás vagy egyetem?

A DK-sok erdejétől szépen kéklő Nyugati téren a Nyugat mellett, az uniós tagság, az európai értékek mellett tettük le a voksunkat. Nekünk Orbán az ellenfelünk, nem a többi demokratikus párt. Ugyanakkor megüzentük halálos jóbarátainknak és legkedvesebb ellenfeleinknek, hogy nincs külön alku. Legyen tisztességes, méltányos megegyezés az egyéni körzetekről, mert ez a választási győzelem kulcsa. Ha ügyesek vagyunk, nekünk, a demokratikus ellenzéknek lehet kétharmada. Ehhez azonban szükségünk van egymásra. Lista lehet több is, legalább kiderül, melyik párt mennyit ér, de az egyéni körzetekben meg kell állapodni, hogy egy jelölt induljon a Fidesszel és a Jobbikkal szemben. Ha így lesz, akkor az emberek is látni fogják, hogy tisztában vagyunk a nemzet iránt viselt felelősségünkkel, és nyerni akarunk.

A Demokratikus Koalíción ez nem fog múlni. Ugyanakkor nem vagyunk megvehetők, leszalámizhatók. Ahogy Gyurcsány Ferenc tegnap mondta: aki bele akar beszélni a DK dolgaiba,lépjen be a pártba.

A DK nélkül nincs kormányváltás. Nem érdekelnek minket intrikák, rólunk terjesztett álhírek. Tudjuk, kik vagyunk, és tudjuk, hogy mi akarunk. Kormányváltást, új Köztársaságot. Ez a Nyugati tér üzenete.

Innen megyünk tovább.
Szerző: Gréczy Zsolt