Orbán harmadik veresége

2017. February. 18. 11:41

Ahogy a nép csak közelébe kerülhet annak, hogy szavazzon, Orbánt egyik kudarc éri a másik után. Elbukta a vasárnapi boltzárat, elbukta a menekültügyi gyűlöletkampányt és elbukta az olimpiát is. A ráadás a 2018-as választás legyen...

A miniszterelnök retteg a valódi nemzeti konzultációtól. Milliárdokat dobott már ki az ablakon mihaszna levelezésekre, Az emberek sosem szerették a vasárnapi boltzárat, de Orbán és mérhetetlen támogatottságú KDNP-je erősködött. Még kopasz verőlegényeket is küldtek a választási bizottság épületébe, nehogy az MSZP kérdése fusson be előbb. Végül a botrány hatására Orbán meghátrált: a boltokat kinyitották, a KDNP azóta egy pedofil tanárral tudta csak észrevétetni magát.

Következett a menekültellenes hadjárat, amelyre tizenöt-húszmilliárd forintunkat költötte el Orbán. Mindenhonnan áradt a gyűlölet a focimeccsek szünetében, hírműsorban, óriásplakáton, szórólapokon. Mégis a Gyurcsány Ferenc és a DK által elsőként meghirdetett bojkott győzött. Azóta eltűntek Budapestről a rejtélyesen otthagyott csomagok, senki nem robbant, és nem is akarják megszállni az országot szír migráncsok. Még a saját alaptörvényét sem tudta módosíttatni az országgyűléssel.

És megérkezett a harmadik pofon. Ezúttal a Momentum Mozgalom indította el a lavinát, az olimpiaellenes aláírásgyűjtéssel. A Jobbikot leszámítva valamennyi ellenzéki párt felsorakozott melléjük. Orbán a parlamentben szavaztatott az olimpiáról, milliárdokat költött el úgynevezett hatástanulmányokra, pályázatokra, nemzeti ügynek nevezte a budapesti olimpia megrendezését. Negyedmillió budapestit neveztek hazaárulónak, ügynöknek, most pedig már Tarlóssal akarják elvitetni a balhét.

Három népszavazás, Orbán három veresége. Elbukott akkor is, amikor az ellenzék kezdeményezett, elbukott akkor is, amikor ő maga,.Ez az utolsó figyelmeztetés már jókora pofon. Orbán 2002 óta tudja, ha Budapestet elveszíti, az egész országot elveszítheti.

Most már az ellenzék dolga, hogy trendfordulót csináljon, és a hátráló Orbánt végleg eltakarítsa.
Szerző: Gréczy Zsolt