Orbán hosszú szabadsága

2017. April. 16. 16:58

Senki nem tudja, hová ment. Annyi a biztos, hogy a diktátor elvonult pihenni. Csak remélni lehet, hogy közben nem veteti meg a fél Dunántúlt Mészáros Lőrinccel, de az országpusztulás zavartalanul folytatódik.

Az amerikai külügy nekimegy. Az Európai Néppárt néhány képviselője nekimegy. Erre mit csinál? Atomreaktort Iránnal. Azzal az Iránnal, amelyik támogatja a terrorizmust. Orbán bajkeverő. Az országot kivinné az Európai Unióból, és erre a legfényesebb bizonyíték, hogy ha valaki kitesz valahol egy uniós zászlót, az emberei azonnal levetetik - egy uniós tagállamban.

Amíg zilált idegeit nyugtatja valahol, az ellene folyó tüntetések már folyamatossá válnak. A rendszer áll, de lassan repedezik. A mi pénzünkből fizetett csahosai egyre dühödtebbek. Egy év van a választásig. Arányos rendszert követelnek pártok és civilek.

A megoldás kulcsa a szavazás. El kell menni szavazni. Még a rendszerváltás előtt, az egypárti MSZMP idején is lehetett nyerni, erről Debreczeni József, Roszik Gábor, vagy Tamás Gáspár Miklós sokat beszélhetne. Ha egy rezsim, egy diktatúra gyengül, akkor hiába a médiafölény is. Navracsics fideszes körzetét is el lehetett hozni, miért ne lehetne az egyéni körzetek többségét megnyerni 2018-ban?

Még van egy kis idő, hogy megszülessen a megállapodás: egy demokrata jelölt induljon a Fidesz és a Jobbik ellen, listán pedig mindenki szavazhat csak a kedvelt pártjára.

Ha ez megtörténik, Orbán tényleg hosszú szabadságra mehetne. Örökre.
Szerző: Gréczy Zsolt