Orbán szövetségese Gyurcsány mellett

2017. May. 07. 10:36

Ha valami rombolja Orbánt, akkor az nem más, mint amikor az Európai Néppárt képviselője egy budapesti DK-konferencián szólal fel. Az üzenet egyértelmű: Gyurcsány Ferenc nem mumus, az ellene irányuló visszaléptetési kísérletek pedig ostobák. Szövetségesként tartja számon a DK elnökét, a Magyar Köztársaság korábbi miniszterelnökét az Európai Unió.

Amíg itthon a Momentum antidemokratikus módon népszavazási kezdeményezéssel próbálja politikai ellenfeleit letörölni a színről, amíg Botka László visszavonulásra szólítja fel Gyurcsány Ferencet - a dolgok jelen állása szerint - még mindig egyetlen lehetséges szövetségesét, addig Európa üzen a magyar választóknak.

A Demokratikus Koalíció tegnapi, Európáról szóló konferenciáján felszólalt Andor László, Göncz Kinga és Eörsi Mátyás, de mellettük három külföldi vendég is tiszteletét tette. Itt volt Ulrike Lunacek, a Zöldek képviselője, Joseph Weidenholzer, a Szocialisták és Demokraták frakciójából, és Frank Engel az Európai Néppártból.

Tehát nem kevesebb történt, mint hogy Orbán pártcsaládja az ősellenség Gyurcsány Ferenc mellett szerepelt. Ugyanilyen fontos azonban az is, amit mondott a néppárti politikus: "a migráció nem krízis, hanem egy helyzet, amelyet meg kell oldani. Van elég probléma, ne akarjuk az EU-t is problémává tenni" - tette hozzá. A Fidesz európai pártcsaládjához tartozó politikus üdvözölte, hogy a DK megpróbálja keresztülvinni azt az üzenetet, hogy az EU nem Magyarország ellen van.

Hát így, ha valaki nem értené. Nem kevesebb, hanem több DK és Gyurcsány Ferenc. Ennyi az üzenet.
Szerző: Gréczy Zsolt