Sukoró-ügy: meghamisították a tanúvallomásokat?

2016. October. 27. 09:48

Döbbenetes dolgokat állít Tátrai Miklós, a Sukoró nevű koncepciós per egyik áldozata. Nem kevesebbet mond, mint hogy egész tanúvallomásokat hamisítottak meg és tettek az eredeti mondandóval ellentétes jelentésűvé. Ezt meg lehet úszni??

Tényleg megtörténhet, hogy ma Magyarországon olyan büntetőeljárás zajlik, mintha 1952-ben lennénk? Hogy valaki elmond egy tanúvallomást, és a vádiratban annak ellenkezője szerepel? Hogy gyanusítottatnak megajánlják, hogy Gyurcsány Ferencre valljanak, és akkor az nekik jó lesz? Hogy a legfőbb ügyész bemegy a parlamentbe és azt mondja, bizonyítékai vannak arra, hogy a korábbi miniszterelnök visszaélt a hatalmával, ezért kéri a mentelmi joga elvételét, majd vádemelés sem történik? Hogy többet ért Orbánnak és a vádhatóság vezetőjének, aki korábban fideszes képviselőjelölt volt ártatlan ember meghurcolása, mint az odaveszett sukorói beuházás munkahelyei és sokmilliárdos adóbevételei? Megtörténhetett, hogy a beruházóval tárgyaló Gyurcsányt meggyanusítják, de a Martonyi János házában a befektetővel ugyancsak tárgyaló Orbánt meg sem kérdezik? Hogy az ugyancsak ártatlan Császy Zsoltot mankóval együtt is sikerült rabszíjon vezetgetni?

Előfordulhatott Orbán Magyarországán, hogy a koncepciós perek áldozatai mindenüket elvesztették. Pénzt, munkahelyet. Jó, ha a családjuk megmaradt, és mindez maradhat büntetlen? Lesz erkölcsi, anyagi rehabilitáció? És mindazok, akik ezt a vádat végigvitték, levezényelték egy kormányváltás után helyükön maradhatnak? Lehet velük rendszerváltást csinálni Orbán után? És egyáltalán: ezek az emberek nyugodtan alszanak? Ér ennyit Orbán és undorító rendszere? És aki ezt bármilyen módon szolgálja, miniszter, államtitkár, tanácsadó, kormányalkalmazott, de akár szavazó, annak ez belefér?
Szerző: Gréczy Zsolt