Szavazz, és Orbán bukni fog

2017. July. 24. 10:53

Olvasom a Facebook-on a szkeptikusok véleményét: úgysem lesz változás, Orbán marad, és így tovább. Menj el szavazni ellene és Orbán bukni fog.

Számomra nem kétséges, hogy ma azok vannak többségben, akik meg akarnak szabadulni Orbántól, a sleppjétől, ettől a romlott, züllött, tolvaj bagázstól, akiknek csak a vagyon kell, és a hatalom, akik átgázolnak bármin és bárkin, ha érdekük úgy kívánja.

Ha valóban ez a helyzet, akkor nem érdemes nyavalyogni, panaszkodni. Egy lehetőség egészen biztosan van, hogy változtassunk az ország sorsán. El lehet menni szavazni. Vannak hozzá demokratikus pártok, politikusok. Döntő többségük tisztességes, és valóban hisz a demokrácia, a szabadság eszményeiben.

Nincs ma recept arra, hogy milyen ellenzéki összefogás lehet a legeredményesebb. Egy dolog biztos: az egyéni körzetekben meg kell állapodni. Ha több ellenzéki indul egyéniben, akkor az elaprózott voksok miatt a Fidesz fog nyerni. Ha azonban csak egy demokrata indul a Fidesz és a Jobbik ellen, akkor komoly esély van a győzelemre.

Hogy a lista közös, vagy mindenki induljon külön, és mérje meg magát végre, legyen elég a közös ló túros hátából, az már egy másik kérdés. Remélem, ez ügyben is meglesz a legjobb megoldás, de a lényeg az egyéni körzetekben lesz. ott dől el a választás.

Nem érdemes tehát fanyalogni. Ezek a pártok vannak, ezek a politikusok vannak. Akad itt bőven választék. Nem lehet, és nem is érdemes azon szomorkodni, hogy miért nem alkotnak egy pártot. Azért nem, mert más pártokban akarnak lenni, mert bizonyos kérdésekről máshogy gondolkodnak.

A Demokratikus Koalíció a kormányváltás iránti alázattal, de magabiztosan, erős lélekkel és szervezettséggel, együttműködésre nyitottan indul majd a harcba.

Győzni kell és kész, ez a legfontosabb/ Ez pedig a DK nélkül biztos nem fog menni. Pozitív meglepetést akarunk okozni szereplésünkkel minden demokratának...
Szerző: Gréczy Zsolt