Teleszülés helyett gyermekáldás

2017. May. 25. 10:58

Németh Szilárd bunkósága a Fidesz maga. Vele ellentétben én abban hiszek, hogy a gyermekáldás semmihez nem hasonlítható felelősség és boldogság.

Azt már tudjuk, hogy a Fidesznek mi a szülés. Nekem viszont növekvő pocak, az először megmozduló baba. A csöppség, akinek már a pocakban beszélsz és énekelsz. Pityergés az ultrahangon, rugdalózók válogatása. Popsitörlő és pelenka. Babakönyvek olvasása.

A születés csodája, jaj, csak egészséges legyen. Fürdővíz hőfokának ellenőrzése, hány grammot gyarapodtunk a héten. Virrasztás éjszaka, görnyedés a kiságy fölött. Szüntelen büszkeség és aggódás, tócsaság az első mosolytól.

És később zsákban futás az óvodában, anyák napi ünnepség, beledöglés abba is, ha hőemelkedése van. Iskolaválasztás, így görbítsd az "o" betűt, vigasztalás, ha veszített, kurjongatás, ha győzött a sportversenyen.

Az első mozi, az első színház, az első kiállítás, az első focimeccs. Miért nem ötös az a dolgozat, amikor az is lehetne. És közben csak nő és változik, de mindig az én kicsi gyerekem marad. Akkor is, ha felnőtt. Én így gondolom.

Én vagyok a családbarát - és nem ezek.
Szerző: Gréczy Zsolt