Töredelmes vallomás Gyurcsány-Vona-ügyben

2016. December. 16. 08:06

Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a nyílt kártyák közé, avagy aki másnak Ermitázs, maga esik bele. Tényleg a DK boszorkánykonyháján tanítjuk a gesztikulálást Vona Gábornak.

Amikor elcsendesedik a város, a DK valamelyik irodájában titkos fények gyúlnak. Lefüggönyzött autón érkezik meg Zázrivecz Gábor, hogy leckéket vegyen Gyurcsány Ferenctől. Megmondta őszintén, hogy tanulni jött a Mestertől, ő ugyanis nem felejtette el, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke volt az utolsó, aki legyőzte Orbánt.

Kíváncsi volt rá, mi lehetett a recept? És mivel közös politikai üzeneteket nemigen lehet találni a DK és a Jobbik között - ha csak azt nem, hogy mindkettő szerint Orbán és bandája tönkre teszi az országot -, maradt a felismerés: meg kell tanulni úgy beszélni, hogy közben a kézmozdulatok is hasonlítsanak. Ha Gyurcsánynak bejött - gondolta a Fidesz szerint újabban Zázrivecz nevű egykori fideszes politikus -, akkor ezt is meg kell próbálni. Kanyargós út vezetett Orbán mellől, a Szövetség a Nemzetért Polgári Körből Gyurcsány Ferencig, de most már nincs értelme a titkolózásnak.

Mivel a DK Európa-barát és nem gyújtja fel az unió zászlaját, mivel a DK nem szervez nyilas félkatonai szervezeteket, nem listázza a zsidókat, nem küld orosz kémgyanús elemeket az Unióba és az iszlámban sem látja a világ jövőjét, maradt a gesztikulálás.

Épp ideje volt, hogy észrevették és leleplezték, hogy a politikus, mint minden ember, mutogat, mondandóját kézmozdulattal is is igyekszik nyomatékosabbá tenni. Láttam a fotót, ahogy Orbán pont úgy tartja a kezét, mint Ceausescu... És ez nem is vicc...

Szerző: Gréczy Zsolt