A diktatúra kiteljesedése

2017. January. 11. 17:16

Elnézést, de ezúttal egy kicsit hosszabban írok. Kérem, fogadják türelemmel és figyelemmel. Igaz, nem néhány száz milliárd ellopásáról, hanem egy egész országról. Tudom, sohasem hallgattak meg, amikor évekre előre jeleztem - például - a sajtószabadság végének közeledtét. Lehet, most sem figyel majd senki, de én csak ennyit tehetek: LEÍROM.

Amit ezzel az egysejtűvel kimondatott ma Orbán - nevezetesen a civil szervezetek kiirtásáról - az nem a vég, hanem csak egy közbenső állomás.

Hagyjuk most azt az apróságot, hogy minden párt - közük a Fidesz is - civil szervezetként jött létre. Már a definícióból is világos: "Pártnak nevezzük azt a társadalmi szervezetet, amelyet egy alapító civil tag, vagy egy civil alapító közösség hoz létre azzal a céllal, hogy az adott társadalomban a politikai hatalomból részesüljön." Továbbgondolva: aki ezek ellen lép, az a demokrácia ellensége. (lásd: Németh Szilárd és tsai)

Miért mondom, hogy ez még mindig csak egy közbenső állomás? Azért, mert tudom, hogy a következő lépés már az önkormányzatok ellehetetlenítése, majd megszüntetése, s az egy érvényes központi akarat maradéktalan keresztülvitele. Honnan tudom? Csak a vak nem látja a folyamatot.

Mi lesz a módszer? Már elkezdődött! Az iskolák elvételével, az önkormányzati költségvetések megnyirbálásával. A következő lépés az 5.000 fő alatti településeken megszüntetik majd az önkormányzatot. A szlogen a takarékosság lesz. Azután, ha valakinek valami ügye lesz, mehet majd 30-50 kilométerre a - nevezzük úgy - "járási hivatalba" ("szolgabíróság").

Mi a valós cél ezzel? Egyszerű. A helyben függetlenként, vagy más párt által támogatott népszerű polgármesterek eltüntetése. És ezzel persze a civil kontroll és kezdeményezés utolsó bástyájának lerombolása. A diktatúra kiteljesedése.

Periculum in mora! (A késlekedés veszélyes)
Szerző: Juszt László