Anyád!

2017. April. 19. 08:52

"Miután imádsággal átgondoltunk minden más lehetőséget, ha úgy érezzük, csak a verés lenne célravezető, imádkozzunk gyermekünkkel együtt! Csak ezután verjük meg."

Ez a nevelési tanács Kay Kuzma amerikai szerző Az első hét év című gyermeknevelési tanácsadó kötetének a gyerekveréssel foglalkozó fejezetében olvasható.

Meg az is: alkalmanként sose üssünk többet háromnál, és mindig mondjuk meg előre az áldozatnak, hogy hányszor fogjuk megütni. Az is olvasható, hogy némely férfi keze túl nagy a nyom nélküli veréshez, illetve hogy fakanalat vagy más kemény tárgyat nem érdemes használni, meg az is, hogy kétévesnél fiatalabb és hat-hétnél idősebb gyereket ne verjünk.

Az indoklás az, hogyha túl kicsi korában verjük, nem fog emlékezni rá.Az Advent nevű terjesztő vezetője, Egerváriné Kökényes Zsuzsa állítja, Kay Kuzma fantasztikus asszony és "sugárzóan nagyszerűnek" nevezze a könyv "egész mondanivalóját."

Egyszavas reagálásom: ANYÁD!!! (Bocs.)

Hosszabb: ha nem tudtam volna, hogy miért voltak a szüleim, s miért vagyok én is ateista, ez az egy ok is elég a magyarázatra. Sőt! Sok.
Szerző: Juszt László