Az ilyen nagy számokat csak a meséből ismerem

2017. July. 10. 18:32

Nem állítom, hogy a lista teljes, de nem is lehet az, mert mind a Századvég, mind szemérmes támogatói szégyenlősen titkolják, hogy mennyivel tápláják időről-időre a kormány kegyencét. Ha valaki tehát ki tudja egészíteni az "adományok listáját", akkor - forrásmegjelöléssel - tegye!

A Magyar Kormány tevékenységhez kapcsolódóan, három témában nagymintás társadalomkutatást végez (?) nettó 629 millió forintért. A mostani feladat része annak a 6,16 milliárd forintos keretnek, amelyet még 2015-ben "nyert el".

A három nevesített tématerület a következő, egyéni és társadalmi jövőkép, a vallásosság és annak megítélése, valamint a kultúra és a fogyasztás. Június 15.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a magyar kormány tevékenységhez kapcsolódó szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatok elvégzéséért nettó 779 millió forintot adott június 29-én.

A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal a honlapján publikálta, hogy vissza nem térítendő támogatást kapott a Századvég. A cég a negyedórás bontású villamosenergia-piaci előrejelző modell kifejlesztésére 123,2 millió forintot kapott.

Százmillióért rendelt tanulmányt a Nemzetgazdasági Minisztérium. A cégnek júliusig kell leadnia az anyagokat a hazai felnőtt- és szakképzésről. Szövegre pontosan két ugyanolyan szerződést kötöttek.

A különbség annyi, hogy az egyik a szakképzésről, a másik pedig a felnőttképzésről szól, 47-47 millió forintért. A szerződés január 13-án kelt. Nem tudni, elkészült-e már.

Hiába van 6 milliárdos szerződése a Századvégnek a kormánnyal tanulmányok készítésére, egy telefonos közvéleménykutatásra külön 790 milliót kaptak.

Ezzel négy év alatt elérte a 10 milliárd forintot a Századvég és a kormány közötti szerződések értéke. Azt viszont, hogy ezért a pénzért mit csinált a Századvég, azt sem ők, sem a kormány nem hozza nyilvánosságra.

"Mivel a bevándorlási ügyek alakulása új helyzet elé állítják Magyarországot, a kormányzati döntések megalapozásához szükség van kiegészítő szolgáltatás igénybevételére".

A Századvég ezért újabb nyolcszázmillió forintot kapott.

A hvg.hu a megbízás keretében készült tanulmányokat és elemzéseket is szerette volna megismerni, de az NGM megtagadta azok kiadását.

Nem vagyok jó matekból, s az ilyen nagy számokat csak a meséből ismerem. Nem vállalkozom az összesítésre.

Aki nálam jobb matekból, összegezze!
Szerző: Juszt László