Foglalod a kurvanyádat, De nem ám a mi hazánkat!

2017. January. 10. 10:18

Néhány napja Orbán 4 milliárdos irodájáról írtam. A számtalan reakcióból egy megütötte a szemem. Íme:

"Schuber Margit: azt úgy látszik ÖN nem hallotta még, vagy hamis HIREKET terjeszt, hogy a vár restaurálása egy hosszú folyamat, ami természetesen sok pénzbe kerül, de MAGYARORSZÁGOT LESZ HIVATOTT képviselni, és nem Orbán költözik be, csak az irodája.

Ön szerint hol kellene a MINISZTERELNÖKNEK AZ ORSZÁGOT REPREZENTÁLNI, vagy Önnek ahogy elnézem semmit sem jelent az ország érdeke, csak addig, amíg jó pénzeket lehet vele keresni.

A hazafiasság magában már nem kifizetődő ugye??????? Mivel Ausztriában lakom nagyon régóta, az interneten szoktam nézni annak idején az emberekkel kapcsolatos visszásságokat, törvényellenességeket stb. Jónak találtam a műsort. De most azt a következtetést vonom le belőle, hogy Önnek ez jó pénzt hozott a konyhára, megérte, tehát harcolt. Viszont hazafiasságból már nem. Csalódtam."


A válaszom:

Kedves Schuber Margit!

Először: Megértem, hogy a hosszú évek alatt, ott a távoli Ausztriában "már kicsit felejteni magyar nyelv." De érteni is el tetszett felejteni? A 4 milliárd nem a kormány költözésre kell, hanem csak Orbán szobájára. Akik nem tudják értelmezni a 4 milliárdot, azoknak elmondom, hogy 278.000 forint havi fizetést alapul véve ez - ugye nem egy rossz fizetés - 1.200 ember egy éves jövedelme! Utánam lehet számolni...

Másodszor: Van egy nálunk kicsit gazdagabb ország Ausztria tuloldalán. A fővárosa Berlin. Látta már a kormányzati negyedet? Ha nem, akkor ajánlom a figyelmébe. Modern betonépületek a pályaudvartól nem messze. Higgye el, egy ország jóléte nem a miniszterelnök dolgozószobájának milliárdos berendezésén múlik.

Harmadszor: nem pontosan tudtam követni a gondolatmenetét, amikor a hazafiasságomat a 4 milliárddal vetette össze. Ezt talán egy hosszabb értekezésben tisztázhatnánk.

Negyedszer: megtisztel, hogy ilyen szép emlékei vannak az egyébként Orbán által megszüntetett kritikus hangvételű TV ÜGYVÉDJE c. műsorról. Én ma is ugyanúgy gondolkodom, ugyanúgy írok, mint ahogyan akkor beszéltem. Az lehet, hogy Önnek az nem tetszik,hogy most olyanokról szólnak ezek az írások, akikről Ön nem szeretné. De ez már az Ön baja. Ha ezzel elveszítettem a szimpátiáját - azt KURVÁRA nem sajnálom!

És még egy szó!!!!

Többen kifogásolják a hozzászólásokban az utolsó mondatot. Vannak helyzetek, amikor szükséges az ellenpontozás egy írásban. Ez szerintem ilyen. És hogy mennyire nem egyedülálló! Emlékeztetek egy igazi hazafira, Petőfi Sándorra: "... foglalod ám a kurv' anyádat, de nem a mi hazánkat!"
Szerző: Juszt László