Kockázatos lett volna kirúgni Storckot

2017. June. 17. 16:45

"Ez már nem az a szintje a blamának, ami után egy szövetségi kapitány, vagy bárki a helyén maradhat. Azzal, hogy nem mondott le és nem távozott, Storck bizonyította a kisszerűségét" - mondta Kovács Zoltán, az ÉS főszerkesztője. Folytatom a gondolatot: HACSAK!

Hacsak nem valami fociőrült "segített" a csapat összeállításában, s most Storckra vár a feladat, a balhét elvinni. Körülbelül 500 millió forintot kellett volna kifizetni neki mivel nemcsak szövetségi kapitány, hanem szakmai igazgató is.

Ennyiért - gondolhatták az MLSZ-ben, - igazán elviheti ezt a balhét a szövetség és a legfőbb elme helyett is. Számos példát láttunk már az elmúlt években, amikor a kudarcokat valaki felvállalta - akár önként is - a tévedhetetlen Csutiröfi helyett.

Azt hiszem kockázatos lett volna kirúgni Storckot két okból is. Egyrészt esetleg eljár a szája arról, hogy - tételezzük fel - nem is ő állította össze a válogatottat. Így biztosan nem jár el, hiszen korrumpálva lett.

Másrészt, ha az utóddal is betlizik a válogatott, akkor kiderül, hogy a több száz milliárd beleöntése a fociba katasztrófális tévedése a legfőbb hadúrnak, hiszen strukturálisan úgy rossz az egész, ahogyan azt Felcsúton kitalálta.

Márpedig ez az ország elviseli, ha összedől az egészségügy, ha ellopják a nyugdíjlapját, ha naponta meglopják, ha mást nem lát és hall csak korrupciót, de ha a válogatott kikap - lásd VB ezüstérem - még tüntetni is hajlandó!
Szerző: Juszt László