Orbán egy hataloméhes, kisstílű, de nagy zsebű szélhámos

2017. April. 10. 07:45

Hát igen, ez van, ha valaki nem a népe, nemzete érdekei szerint cselekszik, hanem külhoni megbízásból. Tegnap este a Parlament előtt hallottam ismét azt skandálni, amit legutóbb a rendszerváltás környékén: "Ruszkik haza!"

És micsoda különbség!!! Az akkori ittlétüket a világpolitikai helyzet hozta, s orosz elhatározásból, Gorbacsov döntésével ért véget.

A mostani orosz kötődést viszont egy hataloméhes, kisstílű, de nagy zsebű szélhámosnak köszönhetjük, aki a saját hatalmát a pénz fegyverével akarja életfogytig bebiztosítani. Aki viszont most elszámolta magát...
Mert nem lehet egy seggel két lovat megülni. Egyfelől megfelelni a konzervatív európaiságnak, másfelől feltétel nélkül kiszolgálni az orosz elnököt.

Nem lepődnék meg, ha a Néppárti frakció a hó végén kizárná a Fideszt. Ez pedig azt is jelentheti, hogy jelentőségét veszíti Putyin számára is. Mert tévedés ne essék: minden ellenkező híreszteléssel szemben az ő barátságuk nem elvi és nem személyes, hanem egyszerű érdekkapcsolat!

A "törpe putyin", pedig beszopta Putyin ajánlatát, s túltolta a bringát, erre most a fél világ fordult ellene. Ez az amire biztos nem számított.

Az persze elgondolkodtató, hogy az egész körülötte lebzselő senkiházi társaságban nincs egy olyan értelmes ember, aki például arra figyelmeztette volna, hogy az egész egyszerűen elképzelhetetlen, hogy külföldön két amerikai egymás ellen forduljon. Így hát arra számítani, hogy a Soros elleni támadással belépőt lehet szerezni a Fehér házba - ostobaság.

Folytathatnám, de nincs értelme. Ennek a garnitúrának vége. Olyan ez, mint amikor Tamási Áron az Énekes madár című darabjában a rosszak már holtan fekszenek a színpadon, miközben a darab meg megy tovább...
Szerző: Juszt László