Polt Péter, Orbán ügyésze és a hatalom ágyasává lett igazságszolgáltatók

2017. June. 09. 10:05

Három, illetve két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete /!!!/ miatt a Kúria egy 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit.

Ezzel kapcsolatban azt írja az igen tehetséges Czeglédi Zoltán: "Joghallgatóként azt tanultam, és igyekszem tartani is, hogy külső szemlélőként nem hasonlítgatunk ítéleteket. Minden ügy más, és mindig egyedi körülmények mérlegelésével hoz döntést a bíróság."

Lehet, hogy ez az egyetem falai közt, s az elméletben így van és így helyes. De nem visz ez félre egy kicsit?

Idézek egy egészen más esetben született ügyészi indoklásból, amelyben az ügyészség egészen más jogelveket követve utasít vissza egy eljárási indítványt:

"Az erdőterületeken történő fakitermelés és elszállítás ugyan engedély nélkül történt, de miután a tulajdonos ezt észlelte és számonkérte az elkövetőkön, azok kifizették a fa árát, így a kár megtérült, így ebben a vonatkozásban az eljárást meg kell megszüntetni."

Lefordítom: nincs kár, nincsen bűncselekmény.

Polt Péter, Orbán ügyésze és a hatalom ágyasává lett igazságszolgáltatók - nem igazság régóta nincs!

JOGSZOLGÁLTATÓK - megmutatták, hogy nem "úgy általában" lepusztult, magatehetetlen, vak és süket az igazságszolgáltatás, hanem mint az apósom volt, csak - "alkalmi süket".

Csak akkor hallott jól, amikor olyat mondott az anyósom, ami tetszett neki.
Szerző: Juszt László