Riadó! Riadó! Riadó! Riadó!

2017. April. 12. 21:57

Tartok tőle, hogy az egész CEU ügyet csak az elterelés miatt generálta orbán. Kiderült, hogy az egykori katonai csővezetéken hosszú évek után ismét kap a Mol Nyrt. Oroszországból gázolajat.

A Szamarából induló és Fehéroroszországon, majd Ukrajnán keresztül Magyarországra érkező csővezeték egykoron az ideiglenesen hazánkban állomásozó orosz harckocsikat látta el kőolaj-származékokkal.

A vezeték speciális jogi helyzete miatt a csövön szállíttatni mindig csak olyan olajipari háttéremberek tudtak, akik kiváló magyar és keleti kormánykapcsolatokkal rendelkeznek. Hiszen állami olajról van szó, amit egy állami vezetéken, egy nagyrészt állami cég vesz meg.

Kérdés: hogy egy államközi megállapodásban mi keresnivalója egy magáncégnek?

Erre a válasz egyszerű, ha tudjuk, hogy Garancsit, aki orbán testi-lelki jó barátja, s pénztároslőrinchez hasonló sebességgel gazdagodott meg, ki delegálhatta. Az egykori Wallisos Nagy György mentorát is könnyű kitalálni.

És aki figyelmesen olvasta az elmúlt években a gazdasági lapok személyzeti rovatait az arra is jó eséllyel tippelhet, hogy Lakatos Benjamin kinek gyűjti a milliárdokat a MET-ben.

Mindenesetre a CEU botrány hátterében megszületett euromilliárdos üzlet megint nekünk fog "KURVASOKBA" kerülni.
Szerző: Juszt László