Szamóca! Ne tedd magad ennyire nevetségessé!

2017. March. 14. 10:13

A tegnapi Jordán vs. Eperjes találkozóból - ami csörtének nem volt nevezhető Eperjes csacsisága okán - végre kiderült számomra, hogy mi volt a casus belli.

Erről nem a műsorvezető tehet, mert ő lazán átlépte azt a fél mondatot, ami erre utalt. Azt nevezetesen, hogy a visszalépett pályázó olyan résztvevőket írt be a pályázatába, akikkel korábban nem egyeztetett. S miután ez kiderült jobbnak látta visszavonni a kétes értékű pályaművet.

Ebből persze több kérdés adódik:

1./ Miért kell egy ilyen pályázatot kiírni? Olyan ez, mintha Doráti Antalnak x évtized után pályáznia kellett volna a Chicagoi Filharmonikusok élére, vagy hogy egy könnyebb műfajt említsek, mintha Michel Gyarmatinak 30 év után meg kellett volna pályáznia a Folies Bergere igazgatói posztját.

2./ Miért is kell egy ilyen pályázatnak titkosnak lennie? Hacsak nincsen benne valami erkölcstelen, vagy sunyi, amiről jobb, ha minél kevesebben tudnak?

Egyébként őszintén sajnálom Eperjest, aki hogy mentse a helyzetét cinkosan odakacsintva meglebegtette, lehet, hogy most ő is pályázni fog.

Szamóca! Könyörgöm, ne tedd! Ne tedd magad ennyire nevetségessé! Neked ez már többször nem sikerült, pedig igazán komoly "hátszeled" volt...
Szerző: Juszt László