Levél az Olvasókhoz

2016. November. 27. 09:39

Nincs mit írni. Ezen a hétvégén nincs miről és miért írnom. Április 10. óta ez lenne a harmincadik kisesszé, amit ebben a sorozatban folyamatosan összehozok. Van azonban úgy, hogy nincs mit írni.

Vagy azért, mert ami történt, ami történik az ugyan fontos is, elemezhető is, de már korábban, az előző hetekben kibeszéltem azt, amit arról tudtam. (Trumptól a béremelésekig, a letelepedési kötvénytől a kormányzati eltévelygésekig, számos ilyen témakörű írást megtalálhat az, aki itt, ebben a blogban visszalapoz.)

Vagy azért nincs miről írnom, mert az adott időszakot lázban tartó eseményeket nem gondolnám elemzésre való fontosságúaknak. Illetve ez sem pontos állítás. Tele vagyunk olyan "eseményekkel", amelyeket szándékos tupírozás, elterelő manipulációs hadjáratok, félrevezető híresztelések termékeinek vélek, s újbóli taglalásukkal nem szeretném a fölösleges találgatások számát szaporítani. (Az úszószövetségi belháborútól a Pharaon-ügyekben történő szivárogtatásokig, a Quaestor-botrány legutolsó fordulatáig számos ilyen jellegű "eseményt" említhetnénk annak példájaként, hogyan kell és lehet a hazai közvélemény figyelmét eredménnyel lefoglalni. Ahelyett, hogy sokkal fontosabb dolgokról cserélnénk véleményt.)

Vagy pedig azért, mert történnek ugyan nagyon is fontos dolgok, de a hátterük, a lényegük megértéséhez nincsenek meg az elegendő háttér-ismereteink. Ilyen ügy is akad mostanság bőséggel. (Elég a legfrissebbre utalnunk, a Paks II. legújabb fordulataira, amiről most sem tudunk semmivel sem többet, mint egy, két, három évvel ezelőtt.)

Egyszóval, úgy gondolom, hogy elég lesz újra jelentkeznem akkor, ha megint találok elemzésre tényleg méltó mondanivalót, továbbá akkor, ha ezt a feladatot a szokott színvonalon tudom megoldani.
Mert odáig pedig végképp nem szeretnék leereszkedni, hogy azt tálalgassam: vajon lesz-e mecset Ásotthalmon...

Szép vasárnapot kívánok, minden kedves olvasónak.
Szerző: Kéri László