2018.01.21. vasárnap
névnap: Ágnes
Konok Péter

Ettől még Németh Szilárd szeme is könnybe lábadt volna

2017. december 24. 17:56

A NER, az EU, vagy együtt a kettő elvette a macskáktól és tőlem a bőrös csirkenyakat. Vagy a Soros volt. Talán azért vigyorog, mert végig ezt tervezte.

Bőrös csirkenyak nincs, oszt' jónapot, vagy au revoir (netán daszvidanyja? lehet bőrös csirkenyakkal lyukas atomreaktort foltozni? aggódom).

A bőrös csirkenyak egy időben passzentos alapeledel volt nekünk. A macskák megkapták a nyakat, a bőrből pedig pazar töpörtyűket sütöttem, sok fokhagymával. Win-win szituáció, és nekem volt a legolcsóbb kedvenc kajám. Száznyolcvan körül volt kilója. Néha kettőhúsz.

Melegen ettem, lábasból. Még Németh Szilárd szeme is könnybe lábadt volna tőle.

Most meg egy ideje eltűnt a bőrös csirkenyak. A hentesek sajnálkozva csóválják a fejüket. Biztos a párizsiba kell, mert stadiont nyilván nem lehet építeni belőle. A macskák konzervet kapnak, drága és büdös, pedig ez még a legolcsóbb, de a drágább sem jobb szagú. Én meg vettem tíz deka bolti libatöpörtyűt a múltkor, aranyárban adták ("persze, maradjon tizenkét deka..."), a végén mégis a macskák ették meg. A töpörtyű ugyanis tollas volt. Kis fekete pihék voltak rajta, meg nagy tollszárak is. Én meg baromi finnyás vagyok, két dolgot nem bírok: a tollas töpörtyűt, meg a fás karalábét, meg a politikát. (Tudok ám számolni, de mivel ebben a szerencsétlen országban már minden politika, ezért ez csak kettő.)

Egyedül csak a macskák jártak jól azzal a töpörtyűvel, meg a Mészáros Lőrinc, de ő így is, úgy is jól jár, szóval őt most nem számolom, csak a macskákat, akik persze egészben eszik a földigilisztát is (mármint a macskák), a múltkor meg döglött menyétet tettek az íróasztal alá (ez is inkább a macskákra vall, mint a Mészáros Lőrincre, mert ő inkább ellopta volna az íróasztalomat). Kevéske toll meg sem kottyan nekik. Amúgy nem látszott rajtuk különösebb ínyenc öröm. Jobban szeretik az olyan kaját, ami megpróbál még elszaladni. (Borzasztó.)

Szóval, én karácsonyra bőrös csirkenyakat kérnék a Télapótól, vagy a Mikulástól, vagy a Jézuskától, ahogy tetszik. Mert szeretem.

És a karácsony állítólag a szeretetről szól.
Szerző: Konok Péter

További Konok Péter hírek