2017.12.18. hétfő
névnap: Auguszta
Konok Péter

Hányan is küldték vissza a Nagy Szovjet Konzultációs Ívet?

2017. november 25. 07:52

- Nos, Lavrentyij Pavlovics - hunyorított Sztálin elvtárs idegesen az íróasztala előtt feszengő Berija elvtársra -, hányan is küldték vissza a Nagy Szovjet Konzultációs Ívet a Kommunizmus Azonnali Bevezetéséről?

- Kerek ötszázmillióan, Sztálin elvtárs - vágta rá Berija elvtárs.

- Ötszázmillióan?

- Annyian, Sztálin elvtárs. És mindenki helyeselte, csak azok nem, akik parancsba kapták, hogy statisztikailag ellenezzék. De őket már likvidáltuk is. Aljas törtetők, gyáva opportunisták.

- Hmmm... - merengett el Sztálin elvtárs, és jókora pipafüstfelhőt fújt Berija elvtárs arcába, akiről tudta, hogy gyűlöli a pipafüstöt (erről a tényről maga Berija elvtárs jelentett neki, aki mindenkiről jelentést kapott és továbbított, így Sztálin elvtársról is: "Sztálin elvtárs Berija elvtárs jelentéséből tudja, hogy Berija elvtárs ki nem állhatja a pipafüstöt"; ezt aztán Berija elvtárs kötelességtudóan szintén jelentette Sztálin elvtársnak, aki a jelentést láttamozta és ellenjegyezte, majd visszaküldte Berija elvtársnak, hogy láttamozza a láttamozást és ellenjegyezze az ellenjegyzést; Berija elvtárs nem unatkozott). - Mennyi is a Szovjetunió aktuális lakossága, Berija elvtárs?

Berija elvtárs a karórájára pillantott. - Kétszázmillió. Plusz-mínusz félmillió.

- Mi az, hogy "pluszmínusz"? - értetlenkedett Sztálin elvtárs, aki kissé nehéz felfogású volt.

- Olyan mínusz, amit pluszként számolunk el - magyarázta Berija elvtárs. - A népellenes elemek likvidálásával országunk csak gyarapodik, így a negatív számtani mutatókkal a szovjet lakosság abszolút értékben, egyenes arányban nő.

- Értem - hazudta Sztálin elvtárs (aki soha, még saját magának sem mert volna bevallani bármiféle igazat, nem hogy Berija elvtársnak, akitől még saját magánál is jobban félt). - Akkor hogy is jött ki ez az ötszázmilió?

- Nem mindenki híve a mi nagyszerű rendszerünknek - mutatott rá Berija elvtárs. - Rengeteg még az ilyen-olyan ellenség, a külföldi ügynök, a máig is harcoló trockista, a kétkulacsos kulák elem, a közömbös visszahúzó és az aktív hátráltató... ha velük leszámolnánk, akkor sokkal jobb eredményeket is elérhetnénk.

- Vagyis... - nézett rá szigorúan Sztálin elvtárs, mintegy érzékeltetve Berija elvtárssal, hogy neki kell kimondania a nyilvánvalót.

- Vagyis ha a Szovjetunió kétszázmillió lakosából - pillantott a karórájára Berija elvtárs - likvidálunk százmilliót, akkor százötven millióval többen leszünk, és így nem ötszáz, hanem 750 millió konzultációs ívet kapunk vissza!

- Remek - örvendezett Sztálin elvtárs. - Remek dolog a matematika, Berija elvtárs, szigorú és kérlelhetetlen, nem tűri a szabálytalanságot. De bírni fogja a Szovjet Posta ezt a rengeteg levelet?

- Miféle Szovjet Posta? - hökkent meg Berija elvtárs. - A Szovjet Postát már régen likvidáltuk.
Szerző: Konok Péter

További Konok Péter hírek