2018.01.19. péntek
névnap: Sára
Konok Péter

Tiszta klímakatasztrófa

2017. július 22. 06:53

Most már nekem úgyis mindegy, elmondom, mi még (többek között) a gondom a BKK-val.

Mert hát, baromi meleg van. Mondjuk szokott így nyáron meleg lenni, de azért minket mindig meglepetésként ér. Különösen a BKK-t.

Vannak ezek a klímás buszok, azok, kérem szépen, ilyenkor csak úgy zabálják a közpénzt, tiszta klímakatasztrófa! Pont olyan, mint télen az a hülye fűtés.

A BKK vezetése persze nem azért ül ott, ahol ül (rendesen klimatizált bőrfotelekben, vagy egy hűs malibui apartmanban, ahol az üvegpadlón keresztül lehet nézni a mókás bohóchalakat, miközben a virágokba öltözött pincérlányok garnélakoktélt és ananászpörköltet szervíroznak), mert afféle jótékonykodó csekonicsbárókból áll, dehogy. Olyan emberek közvezetik az erőforrás-tömegek közlekedését, akik tudják, hogy a pénz mire való. Illetve, hogy kinek.

Szóval, a BKK "költségkímélési szempontból" leállítja ilyenkor kánikulában a klímás buszokat. Ha gejzír lesz a kisemberi erőforrásokból, hát majd antul jobban buzognak. Télen persze majd ugyanígy leállítják a fűtést.

- Nemrég még a meleg miatt sírt az a keményen kisemberi szájatok! - gondolja majd a decemberi zimankóban a BKK-s fődöntnök a jól fűtött bőrfotelben, vagy az Alpokban, síelés után a Hüttében melegedve, ahol dirndliruhás menyecskék szervírozzák a snapszot és a forró-fűszeres palacsintalevest.

- Hát, most aztán hűsölhettek kedvetekre! Sokat pofáztok, még a nyárra lezárt buszablakokat is kinyittatom!
Szerző: Konok Péter

További Konok Péter hírek