A bíróságon derült ki, Andy Vajna ügyvédje nem tudja, hogy miért perelték be Schiffert

2017. January. 12. 06:00

Noha az sem volt kizárt, hogy esetleg ítélet születik Andy Vajna Schiffer András ellen indított személyiségi jogi perében a Fővárosi Törvényszéken, végül szűk huszonöt perc után véget ért a szerdai tárgyalás - írja az mno.hu.

A kaszinócézár ügyvédje ugyanis tizenöt nap határidőt kért a bíróságtól arra, hogy pontosan idézze azokat a mondatokat, amelyeket Schiffer András mondott el még tavaly tavasszal egy parlamenti sajtótájékoztatón, és amelyek szerintük sértik a milliárdos filmügyi kormánybiztos személyhez fűződő jogait.

Schiffer szerint röhejes, hogy valaki úgy indít ilyen pert, hogy sem a keresetben, sem a tárgyaláson nem tudja szó szerint megjelölni azt a szöveget, amelyet sérelmez.

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy az LMP akkori társelnöke az említett sajtótájékoztatót annak apropóján tartotta, hogy a kormányoldal törvényt módosított, melynek eredményeként a közbeszerzésekből nem kell kizárni azokat a cégeket, amelyek korábban kartellezéssel buktak le. Schiffer akkor arról beszélt, ez például Andy Vajnának jön jól, mert így az érdekeltségébe tartozó Liga TV Kft. sem szorul ki a tenderekről. A fentiek miatt a törvénymódosítást lex Vajnának nevezte.

A perben a kormánybiztos jogi képviselője azzal érvelt, hogy a Liga TV-nek a cégnyilvántartás szerint nem volt, és most sem tulajdonosa Andy Vajna. Schiffer viszont erre azt mondja, ő nem is állította ezt, csak arról beszélt, hogy az érdekeltségébe tartozik. "Márpedig kiderült - jelentette ki Schiffer -, hogy a Liga TV tulajdonosa és Vajna egy külföldi cége tulajdonostársak, ami érdekeltséget feltételez."

A mostani polgári perben Vajna ötmillió forintot követel Schiffertől. Büntetőeljárást is indított, de azt első fokon elbukta.