2017.08.19. szombat
névnap: Huba
Közélet

A legigazságtalanabb ország az unióban Magyarország

2017. augusztus 13. 17:06

Pogátsa Zoltán közgazdász neve az utóbbi hetekben többször is elhangzott, mint Botka László árnyékkormányának az egyik lehetséges tagja.

"Az elmúlt napokat azzal töltöm, hogy ahol csak lehet, cáfolom, hogy alakulna árnyékkormány, és én annak a tagja lennék. Botka sem beszélt árnyékkormányról. Azt mondta, szakértőkkel dolgozik. Én nem szeretnék politikus lenni. Ha miniszteri felkérés érkezne azt is visszautasítanám" - mondta Pogátsa a Zárójel.hu-nak.

Ugyanakkor pártonkívüliként részt vesz az MSZP gazdasági programjának a megalkotásában. Elmondta,: egy "rendes szociáldemokrata programot" tud támogatni.

Véleménye szerint: "Igazi szociáldemokrata stratégia a rendszerváltás óta, nem volt Magyarországon."
Hozzátette: ha megkérdezik, hogy mit gondol a közmunkáról, az euró zónáról, az adórendszerről, akkor elmondja a véleményét.

"A szocialisták "Fizessenek a gazdagok" programját nagyon jónak és fontosnak tartom. Azt gondolom - bár tudom ez sok embert zavar-, a szociáldemokrata adópolitikának ez a lényege. Egy szociáldemokrata párt adópolitikájának úgy kell kinéznie, azokat kell megadóztatnia, akiknek egyébként van annyi jövedelme, megtakarítása, vagyona, hogy abból tudjon adózni" - mondta Pogátsa.

Hangsúlyozta: Az nem igazságos adópolitika, amikor olyanokat adóztatunk, akik hónapról, hónapra élnek, vagy olyanokat, akik adott esetben kevesebbet keresnek, mint amiből élni tudnak. Magyarországon négy millióan élnek létminimum alatt, másik négymillió aki hónapról,hónapra él. Nem jó az az adópolitika, amely tőlük vesz el.
Forrás: zárójel.hu

További Közélet hírek