A muszlimok elleni támadás zavart okozott a Fidesz kommunikációjában

2017. June. 19. 12:33

A korábbi londoni merénylettől eltérően a Fidesz most sokkal visszafogottabban reagált a brit fővárosban történt hajnali eseményekre. Igaz, nincs könnyű dolga a kormánypropaganda irányítóinak, hiszen most muszlimok voltak az áldozatok, amire mégsem lehet Brüsszel bevándorláspárti politikájával reagálni.

Mint ismeretes, hétfő hajnalban egy furgon az észak-londoni Finsbury Park mecsetjének tagjai közé hajtott, akik a ramadán böjtjét követő éjszakai imádságról távoztak. A rendőrség végleges adatai szerint egy ember meghalt, nyolc sérültet kórházba szállítottak. Két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a helyszínen látták el.

A londoni rendőrség főparancsnok-helyettese hétfő délelőtt jelentette be, hogy a Scotland Yard terrorcselekményként kezeli az észak-londoni muszlim közösség elleni támadást.

Neil Basu, aki a Scotland Yard országos terrorelhárítási tevékenységének összehangolását irányítja, elmondta, hogy az elhunyt és a sérültek mindegyike a helyi muszlim közösség tagja. Megerősítette azt is, hogy a furgon vezetőjét a közösség tagjai feltartóztatták, és a rendőrség gyilkossági kísérlet gyanújával vette őrizetbe.

A magas rangú rendőrtiszt elismerően szólt a támadót feltartóztatók által tanúsított önmérsékletről és a rendőrségnek nyújtott segítségükről.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a délelőtt folyamán nyúlfarknyi közleményt juttatott el a távirati irodához, amelyben közölte, hogy a Fidesz elítéli az újabb londoni támadást, részvétét fejezi ki az áldozat családjának és a sérülteknek mielőbbi felépülést kíván.

"Bár az incidens körülményeit még vizsgálják, az újabb embertelen támadás ismét aláhúzza: a magyar kormány helyesen jár el, amikor első helyen kezeli a magyarok és Magyarország biztonságának megőrzését" - olvasható a közleményben.

Csak emlékeztetőül: a London hídon történt gázolást követően június 4-én a Fidesz frakció a fenti, szinte szó szerinti részvétnyilvánításon túl arról írt, hogy a terroristák szándéka félreérthetetlen, nem riadnak vissza a keresztény civilizáció elleni frontális támadástól. Továbbá sokadik jelzés ez Brüsszelnek, hogy meg kell változtatnia az elhibázott, terrorveszélyt hordozó bevándorláspárti politikáját.

A mostani közleményből mindez kimaradt.
Szerző: Márkus