A zsidó kurvák seggéről verselő L. Simon szerint Zorán hazudik

2017. March. 20. 06:46

Zorán a Magyar Narancsnak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy csak az a művész kérjen állami támogatást, akinek van rá erkölcsi alapja. Neki nincs, ezért nem is kér. L. Simon László az ATV Egyenes beszéd című műsorában válaszolt az énekes megjegyzésére. A fideszes politikus szerint Zolrán hazudik.

A 75. életévét minap betöltött Sztevanovity Zorán terjedelmes interjút adott a Magyar Narancsnak. A Kossuth-díjas művész február 18-i koncertjére utaló kérdésre, miszerint az elmúlt években jó néhány hazai sztár Aréna-koncertjét támogatta a magyar állam, benne felmerült-e, hogy efféle támogatást igénybe vegyen, határozott nem volt a válasza.

Zorán szerint akkor szabad támogatást kérni az államtól, ha olyan kulturális eseményről van szó, ami nem tud rentábilis lenni: például egy szimfonikus zenekar fellépése vagy egy nagyszabású színházi előadás. Úgy véli, az kérjen ilyenre plusztámogatást, akinek van is erkölcsi alapja. Nekem nincs - mondta.

"Nálam mindig arra ment ki a játék, hogy jöjjön annyi ember, hogy a belépők ára fedezze a koncert költségvetését. Ez ilyen egyszerű, soha eszembe nem jutna állami támogatást kérni, vagy hogy pályázzak ilyen pénzekre."

L. Simon László az ATV Egyenes beszéd című műsorának péntek esti adásában hosszasan méltatlankodott, hogy Zorán miért beszél az állami támogatástól független koncertekről, amikor állami cégek szponzorálják a koncertjeit - és még színes plakátokat is hozott magával a stúdióba az állítása bizonyítására.

A trágár verseiről elhíresült volt kulturális államtitkár a mecenatúra kapcsán idézte Zoránt szavait, majd hosszan bizonygatta, hogy Zorán nem mond igazat vagy legalábbis pontatlan.

Úgy folytatta: ott van Zorán plakátjain a Magyar Villamos Művek logója, ott valójában közpénz van. "Ne legyünk már ennyire álszentek, mert ha állami cég támogat egy rendezvényt, akkor nem csak a jegyár bevételből tartja el magát a koncert. Nemzeti kulturális alap vagy az MVM vagy a bármilyen megyei önkormányzat - az állami pénz - tette nyomatékossá L. Simon.

Amikor államtitkár voltam, hozzám nagyon sok Kossuth díjas zenész menedzsere jött, hogy segítsek és segítettem. Szerintem a magyar kultúrát támogatni kell. A Sziget fesztivált hányféle módon támogatja az állam? - hangzott a költői kérdés.
Forrás: Magyar Narancs / ATV