Aki november 1-je után vonult nyugdíjba, nem kap Erzsébet-utalványt?

2017. January. 11. 07:54

Egy tavaly novemberben nyugdíjba vonult pedagógus arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy hiába várta az utalványt, az a mai napig nem érkezett meg. Az ok több mint érdekes.

A lap írása szerint az érintett személy a nyugdíjfolyósítónál január elején telefonon érdeklődött (közlése szerint csaknem fél órát kellett várnia a kapcsolásra), majd közölték vele, mivel a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság október végi összesítéssel dolgozott, így azoknak nem is küldtek utalványt, akik november 1-je után vonultak nyugdíjba.

Ő azt a tájékoztatást kapta, hogy külön kérvényt kell eljuttatnia a nyugdíjfolyósítóhoz, és akkor január vége felé kiküldik neki az Erzsébet-utalványokat.

A Magyar Nemzet olvasója viszont nem érti, hogy egy olyan juttatás után, amely minden nyugdíjasnak jár, miért kell neki kérelmet benyújtania, és azt sem, hogy a novemberben és decemberben nyugdíjba vonultakkal miért nem egészítették ki a nyugdíjasok listáját.

Ha hibát követtek el, az lett volna a legkevesebb, hogy ezért elnézést kérnek, és azt mondják, hogy pótolják a mulasztást, de ez nem történt meg - nyilatkozta lapnak a volt pedagógus.
Forrás: Magyar Nemzet