2017.08.24. csütörtök
névnap: Bertalan
Közélet

Az áramszolgáltató barbarizmusára panaszkodnak

2017. augusztus 13. 03:00

Zalaegerszeg több utcájában a lakók kedden este szembesültek azzal, hogy az épp termő gyümölcsfák csonkítás áldozatául estek. A látvány több mint elkeserítő volt számukra - írja az esetről beszámoló Zalai Hírlap. Galbavy Zoltán, a városrész képviselője feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, bár többen sejtették, az áramszolgáltató végeztette el a ritkítást, de véleményük szerint a barbarizmust ez sem indokolja, ráadásul a kellő tájékoztatást sem kapták meg.

A Zalai Hírlap megkereste az E.ON sajtóirodáját. Az áramszolgáltató elismerte, hogy a vállalat megbízásából történt a gallyazás. Kiemelték, hogy a faágak eltávolítására elsősorban az ott lakók biztonsága érdekében van szükség. Ha a fák ágai elérik a vezetéket, pusztán a fák érintése, illetve azok környezetében való tartózkodás is életveszélyes helyzetet teremthet.

A Zalaegerszeget érintő viharok során nagy mennyiségű üzemzavar keletkezett, döntő többségüket a biztonsági övezeten belüli fák okozták. Előre tervezett gallyazás esetén az önkormányzatot a munkálatokról értesítik.

Az E.ON szerint jelen esetben üzemzavart megszüntető, illetve az üzemzavarok megelőzését célzó azonnali beavatkozásra volt szükség, mert a fák a legtöbb helyen teljesen belenőttek a villamos hálózatba.

Galbavy képviselő úgy tudja, az önkormányzatot nem értesítették. Legalább a balesetveszélyre ne hivatkozzanak, mert most aztán tényleg nagyon sok helyen alakult ki probléma, tette hozzá. A képviselő időközben visszavonta a feljelentését.
Forrás: Zalai Hírlap

További Közélet hírek