Botka kicsit arcoskodott, majd bemutatta az MSZP első jelöltjét

2017. August. 12. 10:28

Bemutatta az MSZP első országgyűlési képviselőjelöltjét Botka László, a szocialisták kormányfő-jelöltje, majd üzent a többi ellenzéki pártnak is: új helyzet akkor lesz, ha Hiesz Györgynél jobbal állnak elő.

"Nem egyeztettünk füstös fővárosi irodák mélyén számokról, jelöltekről, nem osztogattunk szét előre kereteket, amelyekhez aztán utólag kerestünk jelölteket, esetenként olyanokat, akik autóstérképpel a kezükben bolyongtak a nekik szánt körzetben, volt ilyenre példa sajnos korábban.

Azokat kerestük meg, akik már bizonyítottak, akik a legesélyesebbek a győzelemre, ismerik a helyben élőket, tisztában vannak a gondjaikkal. Ilyen jelölt Gyöngyösön a város sikeres szocialista polgármestere, Hiesz György"
- mondta a Népszavának Botka László.

A szocialisták miniszterelnök-jelöltje tegnap a mátraalji településen mutatta be az MSZP első hivatalos országgyűlési képviselőjelöltjét. A helyi ellenzéki erőkkel nem állapodtak meg a személyéről, de Botka szerint nem kérdés, hogy a jelenlegi polgármester a legalkalmasabb erre feladatra.

- Ha bárki az ellenzéki oldalon elő tud állni nála jobb indulóval, akkor az egy új helyzetet teremt, de nem hiszem, hogy ilyesmitől kellene tartani - mondta.
Szerző: Konczik Márton