Előre kidolgozott Habonyi stratégia a félelemkeltés

2017. April. 20. 15:24

Tizenhárom év után tálalt ki egykori pártjáról Körömi Attila  volt fideszes képviselő.
Habony Árpád egyértelműen részt vesz a Fidesz stratégiájának kialakításában, melynek lényege a félelemkeltés - mondta a HírTv, Egyenesen című műsorában.

"Azt egyszerűen tűrhetetlennek tartom, és megmondom őszintén, dühít, hogy a kormány ebben a tekintetben is hárít. Olyan nincs, hogy egy ember, akinek nincs kapcsolata a kormánnyal és a frakcióval, rendszeresen föltűnik, és immár most már azt is vállalja tulajdonképpen a híradásokban, hogy őt valamiféle Fidesz-közeli vállalkozónak titulálják. Nincsenek rá szavak. Szerintem Habony Árpád nyilvánvalóan alakítja a Fidesz politikáját"

A volt képviselő elmondása szerint négy olyan ügy volt, ami a kitálaláshoz vezetett:

Az első a Népszabadság bezárása volt, melynél Körömi szerint "világos, mi történt". A második, amikor a kormány "cinikusan szóra sem méltatta" a Tanítanék mozgalom alternatív oktatási programját. A harmadik, amikor a kormány "érthetetlen és vállalhatatlan módon menekült ki" az olimpiaellenes aláírásgyűjtésből, a negyed pedig a CEU-ügye.

Körömi 2004-ben lépett ki a Fideszből, egy frakcióülést követően, melyen Habony Árpád is részt vett.
"Világos volt a frakcióülésen, hogy ő tagja volt annak a stábnak, akik ezt a közvélemény-kutatást levezényelték, elemezték, illetve hát nyilván az arcával vállalta azt és a jelenlétével vállalta azt, hogy ami ott elhangzott, az lesz a jövőben a Fideszben" - emlékezett vissza Körömi.

A volt képviselő elmondása szerint nem ismerte személyesen Habonyt, mindössze egyszer találkozott vele.
"Egészen világos volt az ő szerepe a frakcióülésen, és valóban, az volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy nincs tovább. Belül ezt a meccset megnyerni nem lehet".

Az ominózus frakcióülés fő üzenete a volt fideszes szerint az volt, hogy egy, a félelemre épített politikát kell alkalmazni, "olyan témákat kell keresni, amelyekre a félelem ráültethető, amelyre az emberek kitettsége, gazdasági nehézségektől való félelmei fölnagyíthatók". Ezt sulykolva pedig el lehet érni azt, hogy az emberek besorakozzanak egy erős hatalom mögé. Most ezt a megosztott társadalmat, illetve azt a félelmet, ami körbelengi az országot, erre építve megpróbálják ezt a mentális korrupciót fönntartani.

A volt országgyűlési képviselő szerint a kormányt csak akkor lehet legyőzni, ha nap mint nap nyilvánosan kiállunk. "Nem lehet, a félelemre alapozva elalibizni ezt a következő egy évet"- tette hozzá. 
Forrás: Hír TV