2017.09.23. szombat
névnap: Tekla
Közélet

Ész nélküli pénzszórás Orbán hobbijára

2017. május 19. 11:39

Hiába fektet százmilliárdokat a futballba és a stadionokba a kormányzat, úgy tűnik, az embereket egyáltalán nem érdekli Orbán hobbija. A nézőszámok ugyanakkor nem döntő tényezői annak, mely együttes kapjon új arénát - írja a hirtv.hu.

Az előretervezés teljes hiányát az Újpest pályájának példája mutatja be a legjobban: a 800 milliós állami beruházásból egyszerűen kimaradt az az elem, amelyet az MLSZ minden stadionban előírt a következő szezontól. A klub megoldásokat keres, de a Szusza Ferenc Stadionban jelenleg nem lehet NB I-es meccset tartani.

A kormányzat eszetlen futballköltéseinek állatorvosi lova is lehetne az újpesti stadion, amelyet hiába újítottak fel majdnem 1 milliárd forintért, nem lehet NB I-es mérkőzéseket rendezni benne, mivel a projektet kezelő magyar állam, illetve a Nemzeti Sportközpontok (NSK) nem tartotta fontosnak, hogy a pálya megfeleljen az MLSZ előírásainak.

A fővárosi klub annak érdekében, hogy a következő szezonra is megkapja a versenyengedélyt a szövetségtől, Szolnokra kényszerül "albérletbe", mivel a saját pályájával ellentétben ott kialakították a gyepszőnyeg alatti fűtőrendszert, amely a következő szezontól kötelező előírás.

Gyarmati Eszter klubigazgató elmondta, a Nemzeti Sportközpontok intézte az újpesti felújítási projektet, a klubnak nem volt ráhatása a beruházásra. Ismertette, ők tudták, hogy szükség van a fűtőrendszerre, ám az állami szervnél nem tudták elérni, hogy ez felkerüljön a fejlesztések listájára.

Színvonal nélkül néző sem lesz

Kedden tartotta éves közgyűlését a Magyar Labdarúgó Szövetség, amelyen Csányi Sándor elnök elmondta, hogy mindennel meg van elégedve, egyetlen probléma az élvonal alacsony nézőszáma. Csányi ismertette az MLSZ kérdőívét kitöltő közel harmincezer szurkoló véleményét is a kérdésről: a többség az alacsony színvonalat kifogásolta. Az elnök elmondta, még májusban felveszik a kapcsolatot a klubokkal, hogy megoldást találjanak a problémára, "mert hiába nem közvetít minden meccset a televízió, így sem nőtt a kilátogatók száma".
Forrás: hirtv.hu

További Közélet hírek