Fideszes feleségek viszik a földügyi támogatásokat

2017. April. 21. 15:39

A Vidékfejlesztési Hivatal nyilvános adatai szerint politikusok házastársai is részesülnek állami és uniós földügyi támogatásban.

A 2016-os adatok alapján L. Simon László fideszes képviselő fitneszedzőként dolgozó feleségének jutott, összesen 23,7 millió forint. A képviselő neje egy évvel ezelőtt már 280 millió forintért licitált állami földekre, és összesen 278 hektárnyi birtokot nyert el a Velencei-tó környékén.

A második helyezett a trafikbotrányban ismertté vált Horváth­ István (Fidesz) felesége lett, akinek a Bikácsi Agrár Kft.-je 21 millió forintot kapott tavaly.

A harmadik helyen Bánki Erik fideszes képviselő felesége, aki 18,5 millió forint támogatást kapott. A politikusi támogatási listát vezető Farkas Sándornak (Fidesz) a fe­lesége is kaszált: 11,3 millió forin­tot kapott saját nevére, ő már Mezőhegyesen is hallatja a hangját.

Ötödik helyre volt jó Győrffy Balázs (Fidesz) felesége, aki 9,9 millió forintot vehetett fel. Ő is 2015-ben került fel először a listára, korábban soha semmilyen agrártámogatásban nem részesült.

A DK számára már nem is meglepő, hogy hirtelen milyen sok fideszes feleség kezdett el érteni az agráriumhoz, különös tekintettel a földügyekre. Ez is korrupció, és az uniós polgárok nem is sejtik, hogy kiket gazdagítanak adóforintjaikból.

Nagy-Huszein Tibor