Havas Henrik ezért nem hord kokárdát

2017. March. 20. 12:47

Havas Henrik 2002 óta nem hord kokárdát - mindezt az ATV Havas a pályán című műsorában árulta el.

Az ATV Havas a pályán című műsorának szombati adása nem meglepő módon egy március 15-i visszatekintéssel indult, amelynek felvezetőjeként Havas Henrik elmondta, hogy 2002 óta nem hord kokárdát.

A műsorvezető nem tért ki részletesen arra, hogy mi is történt 15 évvel ezelőtt?

2002 márciusában nagy felháborodást váltott ki, hogy a Magyar Televízió közérdekű közleményként kezdte sugározni a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felhívását. Ebben arra kérték a választópolgárokat, hogy a választásokig hordják a kokárdát. Az egyesület több ponton is kötődött az akkor regnáló első Orbán-kormányhoz.

Bod Péter Ákos, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület alelnöke akkor az Origonak azt mondta: nem pártpolitikáról van szó a felhívásukban, így az nem minősül politikai hirdetésnek, és nem is terméket akarnak eladni, így az nem is reklám. "Sajátos év ez az idei, választások és Kossuth-év van. Akik március 15-én kiteszik a kokárdát, azokat kérjük, hogy ne vegyék azt le még egy ideig" - mondta Bod Péter Ákos, hozzátéve: a kokárda a nemzeti egységet hivatott kifejezni.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezi minden évben Orbán Viktor évértékelő beszédét. Bod Péter Ákos alelnök pedig Orbán tanácsadója volt.

"Az egyesületnek hagyományápoló egyesületek, kultúrkörök a tagjai, kézenfekvő, hogy mutassuk az összetartozásunkat. Fontos a nemzet egysége, főleg, amikor ilyen durva kampány folyik" - közölte az Origonak az egyesület alelnöke.
Forrás: Sztárklikk