Hova tűnt Orbán?

2017. August. 11. 16:51

Egyre nagyobb titkolózás övezi Orbán Viktor miniszterelnök háromhetes szabadságát, és csupán találgatni lehet, hol pihen rá a 2018-as választások kampányidőszakára az ország vezetője. A miniszterelnök sajtófőnöke továbbra sem árul el semmilyen részletet a titokzatos vakációval kapcsolatban, noha korábban még képet is posztolt Orbán a családi nyaralásáról.

Két évvel ezelőtt saját költségén utazott a kormányfő az elbűvölő Mljet szigetre, ahol szerettei körében, lenge, nyárias öltözetben töltődött fel. Idén a kormánytagok többsége meg­osztotta a sajtóval nyári úti célját, a legtöbb miniszter családjával, belföldön tölti a szabadságát.

Valóban csak nyaral a miniszterelnök, vagy akár titkos tárgyalásokat is folytat? - tette fel a kérdést egy ellenzéki képviselő. Az idézet Szalai Annamáriától származik, aki a Fidesz frakció tagjaként 2003 januárjában bírálta az akkor kormányon lévő MSZP miniszterelnökét, Medgyessy Pétert. A szocialista vezető ugyanis 2002 végén Kubában töltötte a szabadságát, ám ezt napokig titkolta a közvélemény elől. A fideszes képviselő akkor úgy fogalmazott, hogy "a kormányfőnek joga van pihenni, de miután Medgyessy Péter a miniszterelnök, az ő összes tette közügy".
Forrás: Sztárklikk