2017.06.23. péntek
névnap: Zoltán
Közélet

Kis híján tragédia történt a falunapon

2017. június 19. 04:55

Felkapott, majd a levegőben kétszer megforgatott egy légvárat az erős szél szombat délután az olaszfalui gyermeknapon. A légvárban a baleset idején két kislány tartózkodott, mindketten megsérültek.

- Felállította a vállalkozó a légvárakat, de délután hatalmas szél kerekedett. Két kislány tartózkodott benn, a légvár kettőt pördült, ezt követően az egyik, hétéves kislány magára a felfújt légvárra esett vissza, a másik, nyolc év körüli kislány kiesett a fűre - mondta el az esetet követően Boriszné Hanich Edit polgármester (képünkön) a veol.hu-nak. Hozzátette, a gyerekeket a veszprémi kórházba szállították a mentők.

- Nem mérlegeltünk, hogy a légvárakat fel szabad-e fújni ilyen erős szélben. Azt gondolom, ez ilyenkor a vállalkozó felelőssége - mondta el a polgármester, aki hozzátette azt is, hogy a baleset után szemmel látható volt, hogy az ugrálóvár egyik biztosítókötele elszakadt. Azt tanácsolja a nyár folyamán megszaporodó hasonló rendezvényekkel kapcsoltban, amelyeknek sok helyen szintén szerves eleme az ugrálóvár, hogy érdemes odafigyelni, szigorúan megvizsgálni, milyen szerződést ír alá az önkormányzat a vállalkozókkal.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Aradi Virág közölte, az esettel kapcsolatban a rendőrséghez is érkezett bejelentés. Az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást.
További Közélet hírek