Kőkeményen fogják Botkát a régi emberek

2017. July. 17. 16:40

Cáfolta az MSZP, hogy árnyékkormányt állított volna fel, az azonban állítólag eldöntött, hogy nyár végéig mind a 106 körzetben megnevezhetik az egyéni országgyűlési indulókat. A legújabb hírekkel kapcsolatosan a Boros Bánk Levente politológus az M1 hétfő reggeli műsorában úgy fogalmazott: Botka László két tűz közé szorult, és hiába hozna be új embereket, ha a régiek kőkeményen fogják őt hátulról.

Példa nélküliként jellemezte az állítólagos szocialista árnyékkormányt a Médianéző Intézet igazgatója, aki szerint a magyar demokrácia 27 éves történelmének egyedülálló fejezete lesz, ha tényleg megalakul az árnyékkormány.

Elmaradhat az új retorika

Az mindenesetre a régi mszp-s retorikával való szakítást jelenthetné Boros Bánk Levente szerint, ha megalakulna az árnyékkormány, de a kialakuló új képet az már erőteljesen árnyalhatja szerinte, hogy kik lennének a tagjai.

Ezzel kapcsolatban kijelentette: Botka László két tűz közé került az árnyékabinet kapcsán, hiszen a 2010 előtti személyzeti politikával szakítani kellene, és a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormány tagjai helyett új embereket, új neveket kellene megneveznie, de - mint azt Boros Bánk Levente leszögezte - mégis azok az emberek uralják az MSZP-t, akik a korábbi ciklusokért felelősök, és akik erősen fogják a szegedi városvezetőt hátulról.

Megviselte a szocialista pártot a 2010 óta eltelt eltöltött hét év, és nem csak azért, mert ellenzékben volt, hiszen személyek és a párt jelentős részei is leszakadt ez alatt az idő alatt, ez pedig nem teszi valószínűleg vonzóvá azok számára, akik politizálni szeretnének, és csak az a régi, szűk mag maradt, aki továbbra is az MSZP-re áldozhatná az idejét, vagy ebből él meg - fejtette ki véleményét a politológus.

A tét: a kormányfő-jelöltség

Boros Bánk Levente hozzátette: Botka László csak azokból az emberekből "tud főzni", akik rendelkezésre állnak a holdudvarban, vagy esetleg eddig mellőztek, és kiküldtek az Európa Parlamentbe (Ujhelyi István nevét emlegette a stúdióban ülő politológus itt), vagy akik jobb híjján kitartottak az MSZP mellett.

A politológus szerint Botka saját pozíciója is a tét ebben a sikertelenségben, hiszen nem sokkal ezelőtt terjedtek el azok a hírek, miszerint nem lesz az MSZP kormányfő-jelöltje sokáig a szegedi városvezető, ha nem kezdődik el egy gyors javulás, és még a kampány megkezdése előtt "sikertelen politikusként" vonulhat vissza Szegedre.
Forrás: hirado.hu