Kukacsőd: a számla nem, de a fizetési felszólítás megérkezik

2017. June. 19. 13:08

Az állami kukaholdingot eddig segítették azok a cégek, melyeknek a kiváltására hozták létre, ám most, hogy elengedték a kezét, még mindig nem lehet megmondani, hogy mikor áll helyre a működése. Addig is marad a faramuci helyzet, hogy számla nem, de a behajtóval fenyegetőző levél rendben megérkezik a családokhoz.

Folytatódik a bénázás az állami kukás cégnél. Több mint egy éve működik a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Holding, de még mindig nem tudják megmondani, hogy mikortól számíthat a lakosság kiegyensúlyozott működésre - írja cikkében az Index.

A tavaly tavaszi indulás óta borzalmasan működik a cég számlakibocsátó rendszere. Az állami cég az első időszakban nem is tudta vállalni a számlák elkészítését, így bérszámlázási szerződést kellett kötnie azokkal a területi szolgáltatókkal, amelyek kiváltására létrehozták azt.

Mivel ezek a külsős szerződések tavasszal lejártak, a terv az lett volna, hogy idéntől már rendben, saját erőből lesz képes a cég számlákat kibocsátani. Nem így történt.

A helyzetre jellemző, hogy a legsűrűbben tapasztalt probléma, hogy a számlák nem érkeznek meg, a fizetési felszólítások illetve a behajtással való fenyegetőzés viszont igen.

Az Index megkeresésére nem reagált az állami holding, a lap viszont úgy tudja, hogy a számlázási rendszer júliusban állhat helyre, legalábbis ez a belső várakozás a cégnél a lap szerint.
Forrás: Index / Pénzcentrum