Lázár: súlyos kettős mérce áldozatai vagyunk

2017. April. 20. 10:58

Súlyos kettős mérce áldozata Magyarország, míg Ausztria dícséretet kap azért, mert határainál az "európai jogot lábbal tipró" intézkedéseket vezet be a határellenőrzés visszaállításával, addig Magyarországot elítélik a schengeni szabályok betartásáért a magyar-szerb határon - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) pénzügyi csúcstalálkozóján - közli az MTI.

Lázár János elmondta, a migráció volt az egyetlen olyan, az integráció jövőjét meghatározó kérdés az elmúlt években, amelynél "egy lépést sem" közeledtek az álláspontok Magyarország és az Európai Bizottság között. Sok egyéb kérdésben a kezdeti túlfűtött viták után sikerült racionális egyezségre jutni 2010 után - jegyezte meg.

Magyarország álláspontja szerint megállítani, kontroll alá kell helyezni a migrációt, míg az európai többség megszervezni szeretné azt. Úgy véli, ez a vita meghatározza a következő évet, hiszen 2017 nyarán a bizottság célja, hogy akár jogi eszközökkel kényszerítse Magyarországot a menekültek visszafogadására és a liberálisabb határmenti beléptetésre.
Forrás: MTI