Molnár: nincs miniszterelnöki casting az MSZP-ben

2017. August. 11. 14:36

Szó sincs róla, hogy Kunhalmi Ágnes - akivel egyébként kiváló a viszonyuk - átvenné Botka László helyét, és ő lenne a miniszterelnök-jelölt - jelentette ki határozottan Molnár Gyula az ATV műsorában.

"Nincs miniszterelnöki casting az MSZP-ben" - nyilatkozta a pártelnök az Egyenes beszédben, miután a mostanában a baloldal lejáratását célzó cikkeiről ismert, kormánypropagandistává silányult Origo arról pletykálkodott, hogy az MSZP budapesti elnöke venné át a szegedi polgármester helyét az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként.

Molnár Gyula a párt belügyeivel kapcsolatban úgy fogalmazott: Botka támogatottsága töretlen, az irány megvan, erről az útról pedig nem lehet letérni. Pontosabban: a következő időszakban 106 jelöltet kell megnevezniük és országos listát kell állítaniuk. Mindenkinek lesz helye. Nem széthúzni kell, hanem összetartani - jelentette ki Molnár, hozzátéve: mindenkit várnak a demokratikus ellenzéki összefogásba, Gyurcsány Ferenc és a Jobbik kivételével.

Az MSZP elnöke azt is elmondta az ATV-ben: a 106 egyéni jelöltjük már december óta megvan, de nyitva áll a lehetőség, még lehet ezen változtatni. Szeptember 29-et tűzték ki belső határidőnek, addig kell a helyi választási csapatoknak felállni. Ezt egy értelmiségi találkozó fogja követni Szegeden, a stratégia itt fog elhangozni és Botka László itt fogja bemutatni azoknak a neveit, akik egy szocialista választási győzelem esetén a Botka-kormány tagjai lennének - árulta el a pártelnök.
Forrás: Sztárklikk