Most aztán mindenki megnyugodhat, Orbán Viktor személyesen felügyeli a Puskás Stadion építését

2017. April. 21. 06:06

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat a Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottság létrehozásáról - írja a 444.

A bizottság feladata, hogy figyelemmel kövesse a Puskás Ferenc Stadion beruházás előrehaladását, javaslatot tegyen a kormánynak arra, milyen halaszthatatlan intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy 2019. október 31-ig befejezzék a beruházást.

A bizottság elnöke Orbán Viktor, a többi tagja pedig Seszták Miklós fejlesztési miniszter, Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és Csányi Sándor mint a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

A kormányhatározat szerint a bizottság legalább havonta egyszer ülésezik. A bizottság elnöke és tagjai az itt végzett munkájukért díjazásban, költségtérítésben nem részesülnek.

Csányi Sándor a múlt héten elégedetlenül nyilatkozott az építkezésről. Egy interjúban azt mondta, hogy nem boldog azzal az előrehaladással, ami a 2020-as Eb budapesti helyszínét, az épülő Puskás Stadiont jellemzi. Eddig háromszor állt már a szőnyeg szélén az európai szövetségnél (UEFA), amikor a késéseket kellett bejelenteni, de azt gondolja, ha sikerül tartani a legutóbb kitűzött, 2019 szeptemberi határidőt - amit egy novemberi tesztmérkőzés követ -, akkor minden rendben lesz. Ő javasolta Orbánnak, hogy állítsanak fel egy bizottságot, ami havonta beszámoltatja a felelősöket a fejleményekről.

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó, 67 ezer férőhelyes új Puskás Stadionnak a határidő szerint 2019 végére kell felépülnie. Március végén a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői kötött szerződés alapján az új stadion nettó 142,85 milliárd forintért épülhet meg.

A megbízást elnyerő Magyar Építő-ZÁÉV konzorcium tagjai pedig a magyar gigaberuházások szokásos szereplői.
Forrás: 444.hu