Nem kellett az államnak a határon fagyoskodóknak felajánlott ingyen konténer

2017. March. 20. 06:54

Nem kellettek az államnak azok a fűthető konténerek, amelyeket a diósdi önkormányzat ajánlott fel ingyen a déli határon fagyoskodó rendőröknek, katonáknak.

Ahogy korábban a Sztárklikk beszámolt róla, Bogó László polgármester a település Facebook oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot arról, miszerint január 10-én úgy döntött a képviselő-testület, hogy egy lakossági kezdeményezést támogatva ingyen és határozatlan időre átadják a rendőrségnek azokat a konténereket, amelyekben az épület felújításának ideje alatt az óvoda működött.

A konténerblokk összesen 250 négyzetméter alapterületű volt, ami 2 x 58 négyzetméteres termet / 4 - 4 konténer /, 2 WC konténert, 2 konténer melegítő konyhát, 1 konténer irodát, és 4 konténer folyosót jelentett.

A Sztárklikk értesülései szerint a Pest megyei település felajánlása süket fülekre talált, hiába értesítették róla az illetékes minisztériumokat, nem kellett nekik.

A konténereket így meghirdették és 10,2 millió forint + ÁFA-ért értékesítette a település. Ez a tíz éves konténerek esetében kedvező árnak tekinthető, gyakorlatilag a beszerzési ár kétharmada megtérült.
Szerző: Márkus