Nyílt vitába keveredett Sváby a TV2 vezérével

2017. March. 20. 18:29

Még februárban Dirk Gerkens nyilatkozta az Indexnek: Sváby "András azt mondta, szeretne 8 százalékos közönségarányt hozni az ATV-n, sok sikert neki, de szerintem nem buknék rajta, ha ellene fogadnék". Nos, bukott, de még tudja tovább fokozni a cikit.

Azóta sok minden történt, mint például, hogy sorra buknak meg a TV2 műsorai, így nézettségben messze elmarad az RTL Klub mögött, az ATV-n elindult Sváby új műsora is, amelynek első adásával a teljes lakosságban 6,3 százalékos közönségarányt, 278 ezer nézőt ért el, majd a második héten a 18 éven felülieknél az előző heti 6,9-ről 8,7 százalékos közönségarányra tornázta fel magát. A teljes lakosságban pedig meg is verte a TV2-t, hiszen míg azt 354 430 néző nézte, addig Svábyt 360 273.

Ennek örömére Sváby András ma meg is osztott egy a témában megjelent cikket, amely hangsúlyozta, hogy Dirk Gerkens bizony elvesztette a fogadást.

"Egy ilyen "lejárt arcnak" mint én vagyok jól jön egy kis nézettség. Volt egy kis örömködés reggel" - kommentálta saját posztját Sváby.

A gratuláló üzengetőkhöz egyszer csak csatlakozott maga a TV2 vezetője is, aki megpróbálta leiskolázni Svábyt. Kettejük párbeszéde komoly személyeskedésbe torkollott.

Gerkens azt írta kommentjében, hogy nem akarta közzétenni nyilvánosan az adatokat, de úgy érzi, mégis meg kell tennie, s leírja, mennyire szomorú, hogy miután Sváby annyi éven át dolgozott tv-ben, képtelen értelmezni a nézettségi adatokat és hogy kollégáival együtt képtelenek olvasni a számokból.

Majd a TV2 vezére előveszi az általa vélt ütőkártyát, leírja a számokat: szerinte a valóság az, hogy az új műsor csak 1,48 százalékos közönségarányt produkált a 18-49 éves korosztály körében, miközben a TV2 nézettsége 10,44% volt, illetve a 18-59-es korosztály esetében pedig 2,12 százaléka volt a Heti Naplónak, szemben a TV2 9,52 százalékával. Ezt követően Gerkens azt ajánlja a műsorvezetőnek, hogy az menjen el gyorsan egy tévés nézettségi gyorstalpalóra, mert úgy látszik, megártott az iparágtól távol töltött 10 év és talán szüksége lenne tudása felfrissítésére.

"Nem én voltam, aki fogadni akart" - írja válaszul Sváby és hozzáteszi: a Heti Napló a 18+-os kábelcsatornás nézettség szerint 9,5 százalékos közönségarányt ért el, és 18-59-ben 3,5 százalékot, valamint hogy az ATV célközönsége a 18+-os kábeles közönségből áll, hiszen az ATV egy kábelcsatorna. A műsorvezető szerint ezek csak számok, a fontos, hogy a műsor jó volt.

Ezt követően Gerkens még epés megjegyzéseket tesz a nézői korosztályra, miszerint a Heti Napló a 70 év felettiek körében teljesít jól, mire Sváby közli, hogy a 18 felettiek körében is szépek az adatok. Erre már Gerkens is rábólintott, azonban szerinte ezt csak Sváby és kollégái számára követendő.

A kommentelők többféle stílusban, de mind nemtetszésüket mutatják a TV2 vezér irányába, Svábynak pedig továbbra is gratulálnak a műsorhoz és annak eredményeihez.

"Dirk számát megadnád? Szeretnék fogadni vele szinte mindegy miben!" - írja az egyik hozzászóló.
Forrás: Sztárklikk