Nyomoznak a Tolna megyei közgyűlés fideszes elnöke után

2017. July. 16. 13:53

Fehérvári Tamást, a Tolna megyei közgyűlés fideszes elnökét a dombóvári polgármester jelentette fel hivatali visszaélés miatt, a nyomozásra a Baranya Megyei Főügyészséget jelölték ki. Az ügy hátterében az Európai Uniós területfejlesztési (TOP) források elosztása áll.

Ahogy az esetről beszámoló Pécsistop írja, a régióban elsőként éppen Dombóvár polgármestere emelte fel a szavát a TOP-forrásokról folyó gyanús szavazások miatt. Egyebek mellett kikapcsolt szavazógéppel, a képviselők érintettségére fittyet hányva és falra kivetített, beazonosíthatatlan projekt-kódok alapján folyt a voksolás.

Aztán meglett az eredmény is: míg a szomszéd településekre bőségesen hullott az áldás, Dombóvár pályázatainak többsége elvérzett. A polgármester szerint semmi köze nem volt a dombóvári pályázatok minőségéhez, sokkal inkább ahhoz, hogy a Fidesz csúnya vereséget szenvedett a 2014-es önkormányzati választásokon, élén a szintén dombóvári Fehérvári Tamással, mint a kormánypárt arcával. Aki közben a megyei közgyűlés elnöke lett.

- A város érdeke azt kívánja, hogy a büntetőeljárást végigvigyük - szögezte le a dombóvári polgármester. - Ha az ügyészséggel nem megy, akkor pótmagánváddal. Ennél nagyobb bűnt, mint merő politikai bosszúból megváltoztatni a kiírást úgy, hogy az városi szinten csak Dombóvárnak okozzon hátrányt, városvezetőként nem tudok elképzelni. Az eljárás haszna lesz az is, hogy a megyei önkormányzatnak ki kell adnia adatokat, a pályázatok szakmai pontjait. Ha Fehérvári jogi felelősséget megállapítják, akkor polgári jogi eljárásban több százmilliós kártérítést is követelhetünk a megyétől.
Forrás: pecsistop.hu