Orbán kormányzó akar lenni

2017. July. 17. 12:29

Sokszor megkérdezik tőlem az ismerőseim, hogy lehet az, hogy ennyi pofátlan lopás és hazugság után is, a Fidesz vezet toronymagasan?

A válasz tulajdonképpen egyszerű, a Fidesz mindent a félelemre épít és az alacsony iskolázottságú, tehát többségi társadalomra, illetve azokra, akiknek se ideje, se affinitása nincs a megfelelő és egyben többoldalú tájékozódásra.

Aki figyeli a Fidesz politikai fordulatait, az láthatja, hogy tulajdonképpen az ellenségek gyártása a demokratikus, liberális elvektől való elszakadás óta tart. Sokan szeretik a Fidesz politikusait, így Orbánt is úgy beállítani, hogy primitívek, hogy ad hoc politikát folytatnak, pedig egyáltalán nem így van.

A Fidesz egy nagyon is jól látható és sajnos járható úton halad, ez pedig nem más, mint egy modern fasiszta állam kiépítése. Persze joggal szól rám az olvasó, hogy oké, ezt már más is kimondta, mondjak valami újat.

Megteszem.

A Fideszt egyáltalán nem szabad lebecsülni, bár tény, hogy az utóbbi időben esik a népszerűsége, de ez messze nem jelenti azt, hogy elveszíti a stabil társadalmi támogatottságát. Talán mindenki emlékszik arra, hogy a 2014-es választások után a Fidesz támogatottsága zuhanni kezdett és akkor tényleg bajban lehettek volna a fijjug, de Orbánnak dolgozott a keze alá, a nemzetközi politika, amit irgalmatlanul erősen meglovagoltak.

2015-ig egy nagyon ügyes, Fidesz trollok által elterjesztett szövegbe futott vele mindenki, aki változást szeretett volna, ez egy egyszerű mondat volt, - "mit akartok, hogy újra az legyen, mint 2006-ban?" - ezen az egy mondaton rengeteg kiváló kezdeményezés futott zátonyra. Ez az egy mondat többet ártott a magyar demokráciának, mint bármelyik ellenzéki politikus tehetetlensége, vagy tehetségtelensége.

Emiatt az egy mondat miatt, amit rengeteg, magát demokratának gondoló ember szajkózott, tulajdonképpen teljesen lebénult az ellenzék, mert egyetlen ellenzéki párt sem merte felvállalni annak ódiumát, hogy utcára menjen és vigye az embereket, hiszen akkor az lesz, mint 2006-ban!

Mert ez a mondat, ez nem csak bekategorizál, félelemben tart, hanem fenyeget is.

Amikor pedig már béna az ellenzék, bármit meglehet tenni a társadalommal, így félelemben is lehet akár tartani, mert óriás plakátok legyártása és kihelyezése, még mindig olcsóbb, mint megoldásokat keresni a társadalom problémáira.

...és igen, a nagyvárosi értelmiség, a lakosság nyelveket beszélő és tájékozódó része értetlenül áll, az orbáni politika sikeressége előtt, pedig rém egyszerű, félelemben tartani.

Amikor az emberek a "migránsoktól" (direkt írtam így), Soros Györgytől, Brüsszeltől rettegnek, akkor csupa olyan dologról írtam, ami a középkor embere számára a villámlás volt, vagy gyerekeknek a mumus, és ezért végtelenül aljas politika az, amit a Fidesz folytat.

A magyar lakosság azon része, akik valóban rettegnek a fentebb felsorolt "mumusoktól", azok valójában az életükben nem találkoztak menekült emberrel, nem találkoztak muszlim emberrel, Soros Györgyöt csak a Fidesz média által ismerik, Brüsszel pedig messze van, és valami monumentális erőnek tűnik, mint egykor Moszkva.

Ezektől a mumusoktól, pedig egyetlen ember tudja megvédeni ezeket a magyarokat, ő pedig nem más, mint Orbán Viktor Mihály!

Ennek a félelemnek a bére, viszont végtelenül nagy lesz és fájdalmas.

A magam részéről tökéletesen meg vagyok arról győződve, hogy Orbán célja nem más, mint Magyarországot kivezetni az Európai Unióból és hozzácsatolnia egy török - orosz tengelyhez. Nem tartom azt sem véletlennek, hogy Orbán körülbelül 2 éve a halálbüntetés visszaállítását feszegette, ez is egy terv része, amit most Erdogánék nagy valószínűséggel be is fognak vezetni, mi pedig lépünk az orosz és török politika után.

Persze lehet azt mondani, hogy, ezek víziók és nem igyak annyit, de amint véget ér Orbán vizes olimpiája, beköszönt az ősz, elszabadulhat könnyen a pokol. Ez a cél, ezt ismételgeti a Habony média, két okból, az egyik az, hogy félelemben tartsa az ellenzéket, másrész önigazolást keresnek arra, hogy végre kipróbálhassák azokat a fegyvereket, amit közpénzből vásároltak a saját hadseregeiknek.

Ráléptünk a fasizmus útjára, és sajnos innét már nagyon nehéz visszalépni. Orbán kormányzó akar lenni és a várból integetni az ő alávaló, alattvaló népének!
Szerző: Lang Alex