Pharaon azért jött, hogy Orbánnal tárgyaljon

2017. February. 16. 08:25

A kormány eddig elhallgatta, hogy a pénzmosás pápája eleve az Orbánnal esedékes találkozó miatt kapott vízumot - írja a Magyar Narancs.

Demeter Márta, az MSZP-frakcióból kiugró országgyűlési képviselő még korábban betekintett a vonatkozó iratokba, és tapasztalatairól most beszámolt az Indexnek. Azt állítja, hogy a vízumügyintézés során rögzített adatokban fel van tüntetve, hogy

Pharaon Magyarországon a miniszterelnökkel találkozik majd,

méghozzá azon a rendezvényen, amelyet Jordánia tiszteletbeli konzulja, Zaid Naffa szervez.

A Magyar Narancs tavaly októberben írta meg, hogy az egyik Pharaon-cég megvette az Orbánéval szemközti házat, miközben a miniszterelnök vejével és a kormánnyal is üzleteltek a körözött szaúdi milliárdos cégei. A botrányt kirobbantó írás megjelenése előtt természetesen megkerestük Orbán sajtósait, de senki nem volt hajlandó válaszolni arra az egyszerű kérdésre, hogy találkozott-e Orbán és Pharaon.

A cikk publikálása után 4 nappal, az MSZP kérdésére viszont már válaszolni kellett a parlamentben. Orbán ekkor elismerte, hogy személyesen találkozott Pharaonnal, pontosabban azt mondta, hogy mindketten jelen voltak "Jordánia magyarországi képviseletének díszvacsoráján". Válaszából úgy tűnt, mintha ez véletlen és mellékes körülmény lett volna.

Demeter állítása - amelyet a külügy nem cáfolt - azonban rámutat, hogy a pénzmosásban nemzetközi szaktekintélynek számító

Pharaon eleve azért jött ide, hogy Orbánnal megbeszéljen valamit.

Demeter szerint ezek fényében már az a kérdés: "bármilyen bűnöző számára belépőjegy Magyarországra, ha a miniszterelnökkel vacsorázik?"