Pintér Sándor tudja, hogy miért akarják lejáratni

2017. March. 20. 12:36

Miután a közbiztonság további javulása és a kormány migráció elleni határozott fellépése miatt egyes bel- és külföldi körök érdekeit jelentős sérelem éri, további személye elleni támadásokra számít Pintér Sándor belügyminiszter. A Magyar Idők a legutóbbi karaktergyilkossági kísérlet kapcsán kérdezte a tárcavezetőt.

Pintér Sándor - sajtófőnöke útján - a Magyar Idők megkeresésére közölte: nem ez az első eset, hogy személyében, beosztásában támadás éri, de a konkrét ügyről nem nyilatkozik. A miniszter leszögezte: az ország egyre javuló közbiztonsága következtében mindinkább szűkül a bűnözők mozgástere, amely egyes hazai körök törekvéseit sérti, a kormányzat migrációval szembeni következetes fellépésének határozottsága pedig határainkon kívül vált ki nemtetszést.

A javuló tendenciák várhatóan folytatódnak, a kormány pedig nem enged elveiből, így várhatóan a személye elleni támadások is ismétlődnek, ehhez szakmai és politikai pályafutása során már hozzászokott.

Ahogy hozzá kell szokniuk mindazoknak, akik ezeket a nemtelen, minden alapot nélkülöző karaktergyilkosság jellegű támadásokat intézik ellene, hogy büntetőeljárás indul ellenük.

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, múlt héten elfogták J. Róbertet, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy korábban egy ügyvédet próbált meg rábírni arra, hogy a házi őrizetben lévő védencét szökésre beszélje rá, és Magyarország belügyminiszterével kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre. A védő a kérést visszautasította, ezért őt a férfi megfenyegette.

Az ügyvéd a személye ellen irányuló erőszakos fenyegetés hatására sem tett ígéretet ügyfele befolyásolására, ezért J. Róbert több millió forintot ajánlott a fogolyszökésért és a dokumentumok kiszállításáért.
Forrás: atv.hu