Puklinak Orbán vagyonára fáj a foga

2017. March. 20. 15:13

Pukli István, a Polgári Világ vezetője az egészségügy válságáról ír blogbejegyzésében. Szerinte bár a problémával a pártok is tisztában vannak, az egészségügy területén semmittevés folyik.

Pukli azt írja: a vizitdíj leszavazása óta a politikusok tudják, hogy a szerzett jogok visszavétele kormányt buktató politikai öngyilkosság.

Szerinte az ellenzék - Botka Lászlótól Vona Gáborig - azt sejteti, hogy majd elveszik az esetlegesen nem tisztán szerzett vagyont Mészáros Lőrinctől és azzal rendbe teszik az egészségügyet, azonban az a pénz még akkor is kevés lenne, ha a felcsúti vállalkozó olyan gazdag lenne, mint Csányi Sándor.

Szavai szerint: mi, a Polgári Világ barátai nem ezt akarjuk. Mi azt mondjuk, hogy a pénz azoké, akik megkeresték, tehát maradjon is náluk. Ők tudják a legjobban, hogy mire van szükségük és mire akarják költeni. Mi azt mondjuk, hogy az Orbán család és baráti köre jogtalanul szerzett vagyonát teljes egészében az oktatásra kell költeni. Az oktatás a jövőnk, oda kell minden visszaszerzett erőforrásunkat koncentrálni. Az egészségügyre ebből nem jutna.

Azonban - érvelése szerint - az egészségügyben is lenne elég pénz, ha mindenki fizetne a gyógyulásáért. Ezt úgy képzeli el, hogy az állami egészségügyi ellátásért a tb járulék helyett fizessen minden felnőtt alapbiztosítási díjat. Aki pedig orvost akar választani vagy magánrendelőbe akar járni, az a hálapénz helyett fizessen kiegészítő biztosításként többet. Ebből pedig kapjon az őt ellátó orvos és a kórház vagy rendelő is. Így törvényesen és gyorsan nőhet a jó orvosok bére.
Forrás: Sztárklikk